Twitter en eToro slaan de handen ineen voor handel in bitcoin en aandelen

Twitter gaat een samenwerking aan met eToro waardoor gebruikers van het platform aandelen, cryptocurrencies en andere financiële activa kunnen verhandelen. eToro biedt ook bitcoinhandel aan.

De samenwerking met eToro zorgt ervoor dat gebruikers van Twitter gemakkelijker koersen kunnen bekijken én starten met handelen. Het is mogelijk om een ​​knop aan te klikken met de tekst ‘view on eToro’, waarmee gebruikers kunnen doorklikken naar de site van eToro om daar activa te kopen en verkopen. Elon Musk heeft eerder aangegeven Twitter te willen ombouwen naar een ‘super app’ die financiële diensten aanbiedt bovenop social media. Dit lijkt daarin de eerste stap. Twitter deelde dit nieuws met CNBC.

In de praktijk komt het neer op en soort advertentie, maar dan in de vorm van een hele intensieve samenwerking. De samenwerking tussen Twitter en eToro zorgt ervoor dat gebruikers bijvoorbeeld op nog meer ‘cashtags’ kunnen klikken. De cashtag van bitcoin is bijvoorbeeld $BTC, voor het aandeel van Tesla gebruik je $TSLA. Vervolgens kun je klikken op die tag, daarna kun je ervoor kiezen om naar de site van eToro te gaan.

Sinds de overname van Twitter door Musk (en investeerders) is het platform een andere weg in geslagen. Musk wil de focus duidelijk (ook) leggen op handel en financiën. Voorheen waren hastags en cashtags niet anders. Sinds december 2022 is er meer dan 42 miljoen keer gezocht op een cashtag, gemiddeld zo’n 4,7 miljoen per dag. Dat zijn nogal wat potentiële klanten voor eToro.

De realtime handelsgegevens komen uit de koker van TradingView. Het was al mogelijk om zaken als de S&P 500 en andere aandelen zoals Tesla op deze manier te zoeken op Twitter. Nu komen daar nieuwe functionaliteiten bij.

Het is geen echte integratie met bitcoin, maar het is een nieuwe stap naar meer ingebouwde opties op het platform rondom handelen. In dit geval in samenwerking met eToro.

Poll

Gebruik jij Twitter voor marktinformatie?
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...