Twitter gaat voorlopig geen bitcoin kopen, zegt financieel directeur

Twitter gaat voorlopig zelf geen bitcoin kopen. Financieel directeur Ned Segal vindt het nog te vroeg om bitcoin te kopen: "We moeten dan onze beleggingsstrategie aanpassen.''

Het grote platform heeft ondertussen wel bitcoinbetalingen voor hun klanten ingebouwd. Gebruikers kunnen bitcoin naar elkaar sturen via een Twitterprofiel. Dat is echter totaal wat anders dan een deel van je kasreserves in bitcoin stoppen. Zo ver wil het techbedrijf simpelweg nog niet gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jack Dorsey, directeur en mede-oprichter van Twitter, is overtuigd van bitcoin. In zijn ogen is BTC het geld van het internet. Maar dat betekent niet dat Twitter direct all-in gaat op de munt. Het begint met kleine stapjes zoals donaties toestaan.

In gesprek met CNBC legt Segal de beweegredenen uit: "We moeten ons standpunt veranderen om bitcoin op onze balans te zetten.'' Volgens de financiële topman moet er gekeken worden naar de verhoudingen tussen de huidige investeringen. Denk aan het risicoprofiel en de volatiliteit van de koers van BTC. ''We zullen er naar blijven kijken en erover nadenken'', zegt Segal.

Kortom: bitcoin past niet in het huidige financiële beleid van het bedrijf. Het lijkt er op de korte termijn nog niet van te komen. Maar als bitcoin blijft groeien en Twitter implementeert steeds meer functionaliteiten rondom BTC dan lijkt het een kwestie van tijd.

Jack Dorsey

Directeur Jack Dorsey is zelf dus wél helemaal overtuigd van bitcoin als geld. De techmiljardair zit ook op de troon bij het bedrijf Square. Binnen Square is er een aparte subdivisie dat zich volledig richt op open-source development rondom bitcoin genaamd Square Crypto.

Daarnaast verdient het bedrijf veel geld met de verkoop van bitcoin via hun Cash App. Dorsey heeft verschillende ijzers in het vuur en hij lijkt zowel privé als zakelijk de waarde van bitcoin in te zien.

Dorsey vreest dat de grote valuta in de wereld de inflatiecijfers niet onder controle kunnen houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...