Gerucht: Twitter wil bitcoin adres koppelen aan profiel

Het nieuws is op dit moment nog niet officieel, maar het hoofd productontwikkeling van Twitter, Kayvon Beykpour, heeft gehint naar een snelle implementatie van bitcoin in het platform.

De geruchten dat Twitter werkt aan de mogelijkheid voor gebruikers om bitcoin aan elkaar te doneren worden steeds krachtiger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Italiaanse developer Alessandro Paluzzi publiceerde op zijn Twitter een afbeelding waarin deze nieuwe functionaliteit te zien is. Het gaat om de fooienpot, waar bitcoin samen met de Cash App, Patreon en PayPal onderdeel van wordt.

Nieuws nog niet bevestigd door Twitter

Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd door het social media platform, lijkt het er sterk op dat de geruchten waarheid worden.

Kayvon Beykpour heeft eerder namelijk een tweet van diezelfde Paluzzi geretweet, waarin hij sprak over de aanstaande integratie van bitcoin en het lightning network in het Twitter platform.

CEO Jack Dorsey heeft in juli al eens laten weten dat het doneren van bitcoin onderdeel is van de grote plannen van het platform om bitcoin te integreren in de dienstverlening.

Het interessante aan Twitter is dat ze een enorme gebruikersbase hebben die zo het platform op een nieuwe manier gaan gebruiken.

Op een manier die financieel veel mogelijkheden biedt en Twitter de kans geeft om gedeeltelijk als fintech aan de slag te gaan.

Op 31 augustus wist MacRumours te melden dat Twitter voor de bitcoin functionaliteiten gaat samenwerken met het Strike van Jack Mallers.

Volgens Paluzzi is het echter helemaal niet nodig om een Strike account te hebben om een bitcoin adres aan je profiel toe te voegen.

Dorsey en bitcoin een goede combinatie

De miljardair en techondernemer Jack Dorsey begint zich steeds meer te ontwikkelen tot de grote man voor bitcoin.

Langzaam maar zeker zet hij zijn twee beursgenoteerde bedrijven, Twitter en Square, in om de adoptie van bitcoin te versnellen.

Eerder dit jaar is Square immers begonnen met de ontwikkeling van een hardware wallet en op bitcoin gebaseerde DeFi-diensten.

Daarnaast heeft het bedrijf voor een flink bedrag aan bitcoin op de balans staan, wat aangeeft dat ze een groot geloof hebben in de toekomst van de digitale munt.

Wat wel interessant is aan de afbeelding van Paluzzi is dat ook ethereum een plek heeft gekregen in de fooienpot. Terwijl Dorsey bekendstaat als een bitcoin maximalist die helemaal niets te maken wil hebben met Ethereum.

Wat dat betreft moeten we nog maar zien in hoeverre de screenshots waarheid zijn en Ethereum ook meegenomen wordt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....