Twitter start met bitcoin (BTC) betalingen

Twitter test momenteel de mogelijkheid om gebruikers een kleine fooi te geven in Bitcoin. Ze doen dit naar verluidt via de Strike-app van Jack Mallers.

Bitcoin ín Twitter

Het nieuws komt naar buiten door een gelekt screenshot waarin de user interface te zien is. Het zou gaan om de bèta-functie binnen Twitter. Het maakt het mogelijk om microbetalingen te doen met Bitcoin via het Lightning Netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een tweede laag bovenop Bitcoin waarmee je snel en goedkoop transacties kunt doen. Mobiele ontwikkelaar Alessandro Paluzzi tweette een afbeelding van hoe de functie er tot nu toe uitziet.

Volgens The Block zal de het ook mogelijk zijn om de tipping-service te koppelen aan de toekomstige hardwarewallet die Square aan het ontwikkelen is. Het bedrijf vermeldt ook BlueWallet en Wallet of Satoshi (als custodial-wallets) en Breez, Muun, Phoenix en Zap (als non-custodial wallets).

Toch hebben Twitter-gebruikers initieel een Strike-account nodig om de tips in Bitcoin te kunnen ontvangen. Helaas hoort hierbij ook een KYC-verplichting.

"We gebruiken Strike om Bitcoin Lightning-invoices te genereren, dus u moet uw account koppelen om Bitcoin-tips te accepteren."

Het geld voor het internet

Het is geen volledige verrassing dat Twitter deze stap zet. CEO Jack Dorsey heeft al tig keren aangegeven dat hij het als een missie ziet om de 'native currency for the internet', namelijk Bitcoin, groot te maken. Schijnbaar staat de rest van het bestuur nu ook achter deze ontwikkeling.

Eerder werd al gesuggereerd om Bitcoin te gebruiken voor een Tip Jar-service. Ook zou het een plekje kunnen krijgen bij "Super Follows, Commerce en Subscriptions".

De initiatieven van Jack Dorsey gaan alle kanten op. Ook is hij via Square bezig om een hardware-wallet te ontwikkelen. Daarnaast werkt hij met Bluesky aan een decentraal protocol voor social media, en lanceerde hij onlangs TBD, een initiatief voor DeFi op Bitcoin.

Voorlopig is Bitcoin nog niet beschikbaar voor bètagebruikers, maar het screenshot suggereert dat de lancering binnenkort kan plaatsvinden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!