Umbrel Home gelanceerd, een hardware device als bitcoin node

847 totale weergaven

Umbrel komt met haar eigen hardware apparaat. Het bedrijf dat voornamelijk bekend stond vanwege de bitcoin node-software wil nu met de Umbrel Home de huiskamer betreden.

Umbrel Home

Op Twitter deelt Umbrel de voordelen van deze $699 kostende minicomputer:

  • Cloud opslag
  • Bitcoin node
  • Media/VPN/home automation server
  • Netwerk adblocker
  • 100en self-hosted apps 

Het is in wezen een verlengstuk van de bitcoin node-software die Umbrel al jaren uitbrengt. Ze begonnen immers als concurrent van MyNode, maar hebben de afslag gemaakt van bitcoin & lightning naar het zelfbeheer van allerlei persoonlijke data. Naast Bitcoin Core en LND deden ook apps als Nextcloud, Nostr Relays, ChatGPT en andere applicaties haar intrede in de appstore.

Doorgaans draaiden bitcoiners de software op een Rapsberry Pi die ze zelf in elkaar zetten met onder andere micro-SD's en een harde schijf. Met de Umbrel Home kun je een kant en klare plug-and-play oplossing aanschaffen.

De eerste exemplaren uit de pre-sale zullen in juni worden bezorgd. Het nadeel is wel: je kunt hem alleen met fiatgeld bestellen.

Het voordeel van de Home is dat je je hele digitale leven in eigen beheer kunt nemen. Niet alleen je geld (met bitcoin en lightning), maar ook foto's, documenten en andere soorten media. Alles met het doel om níet een derde partij te hoeven vertrouwen met al jouw digitale bezit.

Tegenwoordig kiest men al snel voor Google Drive voor documenten, Apple's iCloud voor foto's en AWS voor programma's. Maar dit kun je natuurlijk op op je eigen server draaien en uit handen van grote bedrijven houden.

De Home gebruikt 10 watt aan vermogen. Het heeft een 2.9GHz Quad-Core Intel CPU en 2TB SSD opslag. Met gigabit ethernet en actieve koeling kun je hem gerust in de woonkamer kwijt naast je WiFi-router.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd