Universiteit in Amerika lanceert Bitcoin Research Institute

1178 totale weergaven

De Amerikaanse University of Wyoming opent in augustus het Bitcoin Research Institute als onderdeel van het College of Arts and Sciences. Met dat onderzoeksinstituut wil het onderzoek van de hoogste kwaliteit produceren over Bitcoin.

Goede ontwikkeling voor Bitcoin

Het lanceren van het Bitcoin Research Institute op een Amerikaanse universiteit is om meerdere redenen een goede ontwikkeling voor Bitcoin.

In de eerste plaats natuurlijk omdat er daarmee interessant nieuw onderzoek over Bitcoin geproduceerd kan worden. Dat nieuwe onderzoek zal waarschijnlijk op een objectieve manier geproduceerd worden, waar dat eerder op universiteiten vaak niet het geval was.

Bradley Retter, de oprichter van het instituut, noemde de kwaliteit van het huidige onderzoek naar Bitcoin “slecht” en claimt dat de industrie meer hoge kwaliteit onderzoek nodig heeft om het grote publiek te informeren.

Als voorbeeld wijst hij naar een onderzoek uit 2018 van de University of Hawaii, waar professor Camilo Mora tot de conclusie kwam dat de emissies van bitcoin miners de aarde in 2048 met 2 graden extra zouden opwarmen.

“Daarmee ging hij even voorbij aan de aanpassing van de moeilijkheidsgraad en de maximale omvang van een blok”, aldus Rettler.

Invloed op journalistiek en beleid

Met dit soort fout onderzoek werden volgens Rettler journalisten en uiteindelijk ook politici beïnvloed over Bitcoin, maar niet op een goede manier.

Verder noemt hij Bitcoin zo complex, dat het logischerwijs lastig is voor de gemiddelde journalist om het te begrijpen. Om die reden grijpen zij naar wetenschappelijk onderzoek, want dat denken zij uiteraard te kunnen vertrouwen.

Volgens Rettler was de kwaliteit daarvan tot dusver echter niet voldoende en dat leverde dus niet alleen voor de journalisten, die slechte stukken schreven, maar ook voor Bitcoin een slechte situatie op.

Nu zou dat moeten veranderen, want samen met Andrew M. Bailey gaat Rettler dus een Bitcoin onderzoeksinstituut maken in de Verenigde Staten bij de University of Wyoming.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....