Gerucht: FTX start weer met opnames

FTX is weer gestart met opnames. Dat melden verschillende analisten op Twitter. De cryptobeurs zit sinds deze week flink in de problemen. Dat zorgde onder andere voor een opnamestop.

De stop lijkt nu voorlopig opgeheven. Het is onduidelijk hoe lang dit duurt. Want de problemen lijken nog niet opgelost. Directeur Sam Bankman-Fried zei eerder vandaag 'sorry'. De problemen komen voort uit verschillende vormen van mismanagement. Zo zou er gesjoemeld zijn met klantenfondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder deze week stroomde er al veel geld weg bij de beurs. Volgens Reuters ging het om $6 miljard in 72 uur. Dat was nog voordat de onrust echt omsloeg in paniek. Het is nu de vraag of en hoe lang FTX de boel openhoudt. Er werd eerder gesproken over een liquiditeitsprobleem.

Voor zover bekend wordt er momenteel gezocht naar investeerders om het gat te dichten.

Naast de financiële problemen speelt er meer. FTX is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld. Maar ligt nu op meerdere manieren onder vuur. Onder andere het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek gestart.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...