Genesis Trading slachtoffer van FTX-drama met $175 miljoen

De Amerikaanse broker Genesis Trading heeft bekendgemaakt dat het ongeveer $175 miljoen op FTX had staan.

Bevroren tegoeden

Het zou op de beurs hebben gestaan vanwege derivatenhandel. Nu opnames gepauzeerd zijn en alle fondsen op FTX als het ware bevroren zijn, is het maar de vraag wat Genesis Trading ooit iets van dit geld terug gaat zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Intussen is er wel on-chain activiteit te zien vanuit de wallets van de beurs, wat doet suggereren dat niet álle opnames zijn geblokkeerd.

Gensesis geeft aan dat zijn bedrijfskapitaal en nettoposities in FTX “niet van materieel belang zijn voor het bedrijf”. Het heeft ook geen lopende relatie met FTX of Alameda Research. Daarmee lijkt de schade zich te beperken tot puur dit miljoenenbedrag.

Ook heeft het feit dat Genesis Trading geen toegang heeft tot het geld geen invloed op hun activiteiten als market maker, zo schrijft het bedrijf.

Driemaal scheepsrecht

Het is overigens niet de eerste keer dat de brokerage achter het net vist. Ook met het faillissement van Three Arrows Capital (3AC) stonden ze aan de verkeerde kant van de deal.

Ze leenden $2,36 miljard uit aan het hedgefonds dat ten onder ging. Daarbij moet wel gezegd worden: 3AC legde onderpand in voor deze lening (hoewel deze wel “undercollateralized” was).

De lening met onderpand was “gedekt” met 17,4 miljoen GBTC-aandelen, 446.000 ETHE-aandelen, 2,7 miljoen AVAX en 13,5 miljoen NEAR.

Michael Moro stapte vervolgens op als CEO en is opgevolgd door interin-CEO Derar Islim. Daarbij werd ook direct een ontslagronde van 20% aangekondigd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX