USDT groeit explosief op TON: Wat betekent dit voor de TON koers?

659 totale weergaven
USDT groeit explosief op TON- Wat betekent dit voor de TON koers?

In slechts vier maanden na de integratie van Tether USD (USDT) op The Open Network (TON), is de totale voorraad gestegen tot een indrukwekkende $729 miljoen. Deze groei begon na de aankondiging van de TON Foundation op 18 april. Door deze snelle toename is USDT een belangrijk onderdeel geworden van het TON netwerk op Telegram. Wat betekent dit voor de TON koers?

Snelle toename van USDT op TON

Op basis van gegevens van CryptoQuant is de groei van USDT op TON enorm. Binnen vier maanden is de voorraad van de stablecoin flink toegenomen, wat aangeeft dat steeds meer mensen USDT gebruiken op dit netwerk. Deze extra liquiditeit is belangrijk voor verschillende financiële projecten op TON.

De grotere liquiditeit zorgt ervoor dat TON meer mogelijkheden biedt voor financiële diensten en toepassingen. Dit maakt USDT een belangrijke speler binnen de infrastructuur van het netwerk.

USDT handig voor dagelijkse transacties

Een van de belangrijkste dingen voor de groei van USDT op TON is dat het vaak wordt gebruikt voor peer-to-peer (P2P) betalingen. Mensen doen regelmatig kleine transacties, vaak tussen de $15 en $100, voor dagelijkse aankopen.

Een ander groot voordeel is dat de kosten voor deze transacties laag blijven. De gemiddelde transactiekosten zijn slechts 4 cent, wat het gebruik van USDT voor dagelijkse betalingen aantrekkelijk maakt. Dit lage tarief zorgt ervoor dat steeds meer mensen USDT gebruiken voor hun dagelijkse financiële transacties.

Vooral op gedecentraliseerde beurzen (DEXs) zoals Ston.Fi, Dedust en StormTrade wordt USDT veel gebruikt. Deze beurzen bieden gebruikers de mogelijkheid om te handelen en liquiditeit te leveren.

USDT is hierdoor belangrijk voor het DeFi-ecosysteem van TON. De stablecoin zorgt voor extra liquiditeit en ondersteunt diverse financiële diensten, waardoor het netwerk actiever en aantrekkelijker wordt.

Naast DeFi is USDT ook populair onder wallet-apps die zich richten op P2P transacties. Wallets zoals XRocket, CryptoBot, Wallet Bot en CWallet spelen een grote rol bij het mogelijk maken van deze transacties. Steeds meer mensen kiezen voor deze diensten om gemakkelijk en snel USDT te versturen en ontvangen. Dit laat zien dat er nog veel groei mogelijk is voor USDT binnen TON.

TON ecosysteem blijft groeien

TON blijft zich ontwikkelen, en met initiatieven zoals het T-Fund is er veel vertrouwen in de toekomst. Het T-Fund ondersteunt nieuwe projecten en helpt het netwerk verder te groeien. Dit zorgt voor optimisme bij traders en investeerders.

Op dit moment staat de Toncoin koers op $5,82, een stijging van 3,44% in de afgelopen 24 uur. De handelsvolumes zijn ook met 10% toegenomen, wat laat zien dat er meer interesse en activiteit is op de markt. Met de groei van USDT en de verdere ontwikkeling van TON, zou de TON koers in de toekomst best eens verder kunnen gaan stijgen.

Lees meer over:
Toncoin

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...