VanEck besluit Ethereum Futures ETF te liquideren

710 totale weergaven
vaneck-eth-etf

VanEck liquideert haar Ethereum Futures ETF te midden van uitstromen en prijsdalingen.

VanEck heeft besloten haar Ethereum Futures ETF te sluiten en beleggers uit te betalen. Dit is het resultaat van de aanhoudende uitstromen en dalingen waar de cryptomarkt mee geconfronteerd wordt. 

Ethereum Futures ETF geliquideert

Op 6 september maakte VanEck, een bekende vermogensbeheerder en emittent van ETFs, haar besluit bekend om haar Ethereum Futures ETF (EFUT) te liquideren. Dit markeert een belangrijke stap nu het bedrijf de uitdagende marktomstandigheden blijft navigeren. 

Volgens het officiële persbericht hebben aandeelhouders tot 16 september 2024 om hun ETFs op de beurs te verkopen. Na deze datum wordt de ETF geschrapt, wat betekent dat ze niet langer verhandelbaar zijn. 

Eerdere ETF sluitingen van VanEck

In het verleden heeft VanEck de krantenkoppen al eerder gehaald door de Bitcoin Strategy ETF te sluiten. De stap heeft veel vragen opgeroepen bij beleggers, vooral omdat de ETHV ETF van VanEck wel operationeel blijft, ondanks de aanzienlijke uitstroom sinds de lancering. 

Ondanks deze liquidtie heeft het bedrijf geen melding van toekomstige plannen voor de spot Ethereum ETF, die nog steeds uitstroom kent en worstelt met markprestaties, gemaakt. 

Wat is de toekomst voor VanEck en de cryptomarkt?

Maar hoe ziet de toekomst voor VanEck en de cryptomarkt er dan uit? Terwijl VanEck turbulente marktomstandigheden blijft navigeren, roept het besluit om haar Ethereum Futures ETF te sluiten vragen op over de toekomst van crypto ETFs in de huidige omgeving. Ondanks dat de Bitcoin spot ETF van VanEck actief is gebleven, benadrukken problemen op de Ethereum ETF markt de voortdurende uitdagingen waarmee de crypto-industrie wordt geconfronteerd. 

In de tussentijd moeten beleggers hun opties afwegen en proberen hun investeringsportemonnees in evenwicht te brengen te midden van de aanhoudende volatiliteit van de cryptomarkt. Het besluit van VanEck om de Ethereum Futures ruimte te verlaten kan een signaal zijn van de bredere strijd waarmee de sector wordt geconfronteerd, vooral nu toezichthouders en marktkrachten de toekomst van digitale activa blijven vormgeven. 

Het blijft voorlopig nog te bezien hoe de spot Ethereum ETF van VanEck zal presteren en of het bedrijf verdere actie zal ondernemen om de aanhoudende uitstroom en marktcorrecties aan te pakken. 

Lees meer over:
Ethereum Futures ETFVanEck

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...