Veel analisten verwachten op de korte termijn een bitcoin van meer dan $70.000

765 totale weergaven

Handelaren die hun bitcoin posities bepalen op basis van technische analyse verwachten op de korte termijn vuurwerk van bitcoin. De voornaamste reden hiervoor is een opwaartse driehoek die zich in de grafiek laat zien en dat is vaak de voorbode van een uitbraak naar boven.

Een opwaartse driehoek betekent dat de koers aan de bovenkant van de driehoek meerdere malen weerstand vindt op hetzelfde prijsniveau en aan de onderkant steeds verder omhoog klimt. Tot de koers uiteindelijk klem komt te zitten in het uiterste puntje van de driehoek en uitbreekt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vooruitzichten bitcoin zijn goed

Bitcoin voldoet aan vrijwel alle voorwaarden om te mogen zeggen dat de koers in een opwaartse driehoek zit. De afgelopen periode hebben we meerdere malen de prijsniveaus rond die dekselse $60.000 getest en is de terugval steeds minder diep.

“Als we de $60.000 straks met overtuiging breken, dan is het geen goed idee om in de weg van bitcoin te gaan staan,” aldus een analist op Twitter. Dat waren we bij Bitcoin Magazine ook zeker niet van plan.

Volgens bitcoin analist Josh Olszewicz zou een uitbraak boven de $60.000 de bitcoin koers naar het niveau van $75.000 kunnen tillen. Vanaf daar zou de koers vervolgens consolideren in de zone tussen de $75.000 en $70.000 per bitcoin.

Persoonlijk ben ik geen enorme fan van technische analyse en is het verre van mijn expertise, maar ik moet toegeven dat het bijdraagt aan het goede gevoel als de analisten positief zijn. Zelf ben ik permanent bullish over bitcoin en probeer ik me zo min mogelijk te laten afleiden door de koers op de korte termijn.

Coinbase IPO als katalysator van de FOMO

Pentoshi, een analist die publiceert onder een pseudoniem, gaf aan de beursgang van Coinbase te zien als een mogelijke katalysator voor de uitbraak. De combinatie van positieve signalen op basis van technische analyse en fundamentele analyse is in het verleden een sterke gebleken. De Coinbase IPO kan weleens de brandstof zijn voor een uitbraak uit de opwaartse driehoek die zich heeft gevormd op de bitcoin grafiek.

De beursgang van Coinbase staat voor over 5 dagen op de planning en het aantal bitcoin op exchanges blijft in rap tempo dalen. Het zijn fundamentele factoren die de koers van bitcoin in de toekomst enkel ten goede komen.

Pentoshi verwacht dat veel grote bedrijven rond de beursgang van Coinbase hun bitcoin posities kenbaar maken om te profiteren van het momentum en de hype die dat zal veroorzaken. Die factoren tezamen kunnen bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen en de recordkoers van iets meer dan $61.500 vermorzelen. We gaan het meemaken!

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....