Bitcoin neemt goudmarkt over en wordt $600.000 per stuk waard’

1260 totale weergaven

Bij Ark Invest zijn ze er van overtuigd dat bitcoin een prijs van $600.000 kan halen. Met name goud als beleggingscategorie gaat volgens de analisten het slachtoffer worden. Dat meldt de London Times.

Eerder dit jaar brak BTC de magische grens van $1.000 miljard aan marktkapitalisatie. De markt van BTC is mometeel zo’n 9,9% van goud, er is dus nog wel even te gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Prijs van $600.000

Het minimale prijsdoel voor Ark Invest is $600.000, het eerste grote slachtoffer wordt dus goud. De asset maakt volgens Cathie Wood van Ark Invest een ontwikkeling door van niche asset naar mainstream financieel instrument. Dat gaat gepaard met meer interesse en daardoor uiteindelijk stijgende prijzen.

Let op: dit zijn voorspellingen van partijen die baat hebben bij een hogen bitcoin koers.

De prijs van bitcoin is de laatste maanden explosief gestegen. De cijfers op een rijtje:

  1. 16 december was bitcoin nog ‘maar’ $20.000 waard.
  2. Op 2 januari schoot de koers door de $30.000.
  3. Op 8 januari, nog geen week later, knalde de prijs door de $40.000.
  4. Op 16 februari schoot de koers door de $50.000.
  5. 13 maart was het de beurt aan de grens van $60.000

Momenteel staat de prijs van BTC op 18,848.93USD.

Yassine Elmandjra, ook analist, doet met zijn voorspelling van een marktkapitalisatie van $10.000 miljard een duit in het zakje: ”Als je naar goud kijkt met $10 biljard aan marktkapitalisatie is bitcoin daar zo’n 10% van. Als we geloven dat bitcoin 100 keer beter is dan dat, dan is het veilig om te zeggen dat er een grote kans is dat bitcoin veel van de markt van goud gaat pakken, en meer.”

Volgens Elmandjra hoeft bitcoin op de lange termijn niet bang te zijn voor strenge regelmakers. Met name het verhaal over crimineel gebruik van BTC komt vaak op: ”Ik denk dat het een gedateerd argument is, het getuigd van gebrekkige kennis wat het gevolg is van een desinteresse om hier over te leren.”

Lees meer over:
datagoud

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...