Venezolaanse autoriteiten nemen 411 bitcoin miners in beslag

860 totale weergaven

Venezolaanse autoriteiten hebben dit weekend meer dan 400 bitcoin mining rigs in beslag genomen. De buit was afkomstig van twee verschillende groepen. De reden? Het niet kunnen overleggen van de benodigde licenties.

Bitcoin miners geconfisqueerd

Volgens de lokale berichtgeving heeft militair personeel in totaal 332 miners uit een vrachtwagen in beslag genomen bij een controlepost in de staat Portuguesa. Het ging om 56 stuks van de Inosilicon T2, 136 keer een Antminer S9J van Bitmain en 140 Aladdin miners. De apparatuur werd met een vrachtwagen van de ene stad naar de andere vervoerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een andere procedure namen ze nog eens meer dan 70 rigs in beslag. Deze waren verstopt in een huis. In totaal zijn er ook nog eens vier personen aangehouden. Vanwaar deze acties richting de mining industrie?

Mining an sich is niet verboden in het Zuid-Amerikaanse land. Echter moeten de mining faciliteiten wel vergunningen en licenties krijgen van Sunacrip. Dit is een overheidsinstelling die toezicht houdt op de markt. De afkorting staat voor National Superintendence of Cryptoassets and Related Activities.

Inbeslagnames

De in beslag genomen miners zijn nu in bezit van deze organisatie. Eerder berichtten we al dat het Venezolaanse leger deze rigs weer gebruikt om zélf mee te minen. Het is dus zeker niet de eerste keer dat Sunacrup optreedt.

Vijf maanden geleden pakten ze ook al 499 miners af in de staat Barinas, en in april deden ze het ook al met 76 andere rigs. Bijna een jaar geleden namen ze ook al 315 miners in beslag.

Mining in Venezuela is dus niet illegaal. Maar als je probeert zonder vergunningen te opereren, loop je het risico dat de apparatuur in beslag wordt genomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
miningVenezuela