Vier Bitcoin giganten bundelen krachten met crypto-lobby

Vier grote Amerikaanse partijen gaan samenwerken om een vuist te maken namens de crypto-industrie. Onder de noemer Crypto Council for Innovation (CCI) vormen ze een nieuwe lobbygroep.

Lobbyen voor Bitcoin

Achter deze lobbygroep zitten investeringsbedrijf Paradigm, cryptobeurs Coinbase, betaalverwerker Square en vermogensbeheerder en investeerder Fidelity Digital Assets. Het zijn stuk voor stuk bedrijven uit het bovenste segment van de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het initiatief is bedoeld om namens de crypto-industrie een geluid te creëren. Ze geven aan dat ze dit op drie manieren willen doen, door:

  1. te lobbyen namens de gehele bitcoin markt;
  2. onderzoek te doen;
  3. de voordelen van de activaklasse bekend maken in de samenleving.

Op Twitter legt de Crypto Council for Innovation meer uit over dit initiatief:

"We bieden nuttige informatie - en willen fake news ontkrachten - voor beleidsmakers, toezichthouders en burgers in de hele wereld. We willen allemaal hetzelfde: met de technologie een beter leven creëren voor de mensheid. Om dit voor elkaar te krijgen, is er informatievoorziening nodig van hoge kwaliteit."

Krachten bundelen

In eerste instantie zal de organisatie zich bezig houden met drie aspecten. Ten eerste zal de CCI proberen bij te dragen aan het versterken van de economie en het creëren van meer banen. Daarnaast willen ze met dit initiatief een meer "toegankelijk en inclusief" financieel systeem creëren. Ten derde zal de organisatie zich inzetten voor de privacy en veiligheid van het individu.

Op zijn website stelt het ICC dat ze zich op de hele wereld willen richten, en niet exclusief op de Amerikaanse markt. Ze willen contact zoeken met regeringen en instellingen vanuit de hele wereld om een 'verantwoorde regulering van de cryptomarkt' aan te moedigen.

In het persbericht verklaarde CCI hierover het volgende:

"Dit overschrijdt, net als crypto zelf, landsgrenzen. Er is geen staat te rijk, geen regio te arm en geen dorp te afgelegen om te profiteren van cryptovaluta. Daarom zetten we in op een globaal bereik. Waar je ook bent, onze deuren staan ​​open. Doe met ons mee om de belofte van crypto te ontgrendelen!"

CoinCenter

Het initiatief heeft wel wat weg van Coin Center. Grayscale doneerde eind januari $1 miljoen aan deze groep. Het is een belangenbehartiger voor cryptocurrency's uit Washington. Met dit geld kunnen ze naar eigen zeggen bijdragen om de 'fundamentele kennis' in de industrie te verbreden.

Coin Center speelde een belangrijke rol bij de publieke discussie over de problemen van voorgestelde regelgeving door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) over hosted wallets. Nu ze CCI aan haar zijde heeft, kan de Bitcoin industrie een nog sterker geluid laten horen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: