4 manieren om je bitcoin voor altijd te verliezen volgens Jameson Lopp

Het is zondagmiddag, je hebt niets te doen en als je heel eerlijk bent zie je het leven totaal niet meer zitten. Jameson Lopp heeft daar het perfecte hulpmiddel voor met zijn handleiding om al je bitcoin voorgoed te verliezen.

Zonder grappen, de handleiding is natuurlijk bedoeld om je te helpen deze vier fouten juist niet te maken. Laten we niet langer doorblaten en de handleiding van Lopp eens rustig doorlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Opscheppen over je bitcoin

De beste en snelste manier om van je bitcoin af te komen is door en publique aan zoveel mogelijk mensen te vertellen hoeveel bitcoin je hebt. “Idealiter wil je dat de wereld weet dat je een bitcoiner bent en vervolgens ook hoeveel sats je in bezit hebt.” Aldus Lopp, waarbij natuurlijk geldt: hoe meer hoe beter.

Blijf opscheppen over je vermogen bij vrienden, familie en, het belangrijkste volgens Lopp, nieuwe kennissen. “Je weet nooit wie er in de verleiding komt om als eerste je vermogen af te pakken.” Zo schrijft Lopp verder.

2. Houd je bitcoin op een exchange

In de begindagen van bitcoin was het beurslandschap vergelijkbaar met het Wilde Westen. Er was geen tekort aan schimmige beurzen waar je een grote kans had om je zuurverdiende bitcoin nooit meer vanaf te halen.

Meer recent is de beveiliging van beurzen zeker beter geworden, maar maak jezelf geen illusies. Zolang jouw private keys in handen zijn van een externe partij kan alles gebeuren. Daarnaast is er altijd een kans dat de overheid besluit dat alle bitcoin op exchanges ineens van hen is of bevroren moet worden.

3. Schrijf je seed phrase op

De derde en ook een hele populaire manier om snel van je bitcoin af te zijn is door je seed phrase op te schrijven. Het liefst twee keer, met pen en papier, om deze vervolgens zo dicht mogelijk bij je hardware wallet te bewaren.

Wil je nog sneller van je bitcoin af zijn? Sla alles dan voor de zekerheid ook nog op in een cloud-document. Waar iedereen met een beetje wil en brute kracht bij kan komen. Deze methode is extra effectief als je mensen continu verteld dat je bitcoin hebt.

4. Denk niet aan je erfgenamen

De vierde en laatste manier om je bitcoin snel kwijt te raken is door niet aan je erfgenamen te denken. Sla je vermogen op een zo moeilijk mogelijke manier op en vertel niet aan je vrouw of kinderen hoe je dat gedaan hebt.

Het beste is om je seed phrase in zoveel mogelijk delen op te knippen en deze overal ter wereld in de grond stoppen. Wat je ook doet, maak geen plannen voor je erfenis. “Dan rust je zacht met de gedachte dat zelfs de duivel niet bij je vermogen kan komen.” Aldus Lopp over de vierde en laatste manier om in rap tempo je bitcoin te verliezen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....