Vietnamese oplichters maken 600 miljoen dollar buit

Modern Tech, een Vietnamees bedrijf gevestigd in Ho Chi Minh City, heeft waarschijnlijk ruim 32.000 mensen opgelicht met twee neppe ICO’s. Het bedrijf deed alsof het geld op wilde halen voor twee cryptocurrency’s: Ifan en Pincoin.

Ifan en Pincoin, neppe coins

Modern Tech moedigde mensen aan te investeren in de zowel Ifan en Pincoin. Deze zouden echte cryptomunten worden als de crowdfunding succesvol was. Ifan zou een munt worden die betalingen mogelijk maakt tussen beroemdheden en hun fans. De oplichters vertelde hun investeerders dat de prijs dagelijks zou stijgen omdat zij steeds meer Vietnamese artiesten zouden betrekken bij het project.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Te mooi om waar te zijn

De mensen achter deze oplichting beloofde investeerders een winst van 48% per maand. Binnen vier maanden zouden alle investeringen terug zijn verdiend. Ook was er een bonus voor iedereen die nieuwe mensen aan het project wist te binden.

Piramidespel

Investeerders in Ifan en Pincoin zijn gevallen voor een klassiek piramidespel. De vroege investeerders kregen betaald met geld dat werd binnen gehengeld via nieuwe deelnemers. Er is nooit spraken geweest van echte cryptocurrency’s. De deelnemers zagen hun verkregen ’tokens’ dagelijks stijgen in waarde, maar er was nooit een mogelijkheid deze munten om te zetten in echte valuta. Niet in traditionele munten maar ook niet in cryptocurrency’s.

Aanklacht tegen Modern Tech

Een groep gedupeerden hebben inmiddels een aanklacht ingediend tegen het Vietnamese bedrijf. De slachtoffers zeggen dat er in totaal ruim 600 miljoen dollar is gemoeid met deze zaak. Om hun standpunt duidelijk te maken verzamelde een groep mensen zich bij het hoofdkantoor van Modern Tech.

Bron: Tuoitrenews
Foto: Tuoitrenews

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
piramidespel

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...