Vijfde grootste Zwitserse bank brengt bitcoin naar 2 miljoen klanten

De vijfde grootste bank van Zwitserland betreedt de bitcoin markt. PostFinance, de bankafdeling van Swiss Post, gaat vanaf 2024 bitcoin verkopen en bewaren. Dat meldt de nieuwssite SwissInfo.

De firma heeft 2,69 miljoen klanten in de bergstaat. ‘Onze klanten willen via hun bank direct toegang tot deze markt’, zegt Sandra Lienhart, hoofd retail banking bij PostFinance. ‘We zien steeds meer financials die deze markt hebben betreden de afgelopen 18 maanden, en volgens ons is dit het ideale moment om dat voorbeeld te volgen’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2017 was Swissquote de eerste Zwitserse retailbank die de bitcoin handelsmarkt betrad. Die tak van sport bracht bij die bank 104 miljoen dollar aan winst in het laatje. PostFinance maakte gebruik van de expertise van Swissquote om Yuh te lanceren. Dat is een digitale app van PostFinance waarmee klanten hun crypto’s kunnen kopen.

De timing van PostFinance is opvallend, want bitcoin beleeft momenteel een bearmarkt. Er zijn simpelweg meer verkopers dan kopers door veel angst en onzekerheid op de markt. De koers heeft ruim 70% ingeleverd sinds november 2021. Swiss Post, PostFinance in het bijzonder, is echter de volgende grote naam die zich op deze relatief kleine nieuwe markt gaat begeven. Andere namen zijn bijvoorbeeld JP Morgan, Morgan Stanley en Fidelity.

Zwitserland geldt bij uitstek als een land die openstaat voor cryptocurrency’s en daar ook actief een ondernemersklimaat voor schept, met name in de regio’s Zurich en Zug.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZwitserland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...