Visa rolt verschillende Bitcoin cashback kaarten uit in Brazilië en Argentinië

Betaalgigant Visa heeft een volgende grote stap gezet om hun bitcoin-ambities waar te maken met de lancering van nieuwe bitcoin cashback-betaalkaarten in Brazilië en Argentinië. Middels het mediabedrijf Expansión maakt het hun nieuwe samenwerking met meerdere bedrijven in de Zuid-Amerikaanse landen bekend.

De activiteiten in Argentinië

Het nieuwe initiatief van Visa volgt op de activiteiten die de betaalgigant aan het einde van 2021 in Argentinië lanceerde. Destijds ging Visa een samenwerking aan met de Argentijnse bitcoin-beurs Lemon Cash om betaalkaarten te lanceren die klanten een cashback van 2 procent in bitcoin geeft voor iedere transactie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Visa rolt in Argentinië nu ook een prepaid kaart uit in samenwerking met Lemon Cash. De activiteiten in Argentinië worden uitgebreid met een samenwerking met Satoshi Tango, een ander Argentijns handelsplatform. Daarnaast worden in Argentinië ook betaalkaarten gelanceerd in samenwerking met het grote Crypto.com dat ook in Zuid-Amerika actief is.

Visa in Brazilië

Ondertussen zit Visa ook in Brazilië niet stil. In samenwerking met de bitcoin-bank Alterbank en de neobank Zro Bank gaat het vergelijkbare betaalkaarten lanceren in het land met de meeste inwoners van Zuid-Amerika. Het is eens te meer een bewijs dat Visa er alles aan doet om op de bitcoin-trein te springen.

Romina Seltzer, de vice-president van de innovatietak van Visa in Latijns-Amerika, zegt er het volgende over: “Het bitcoin-ecosysteem blijft momentum pakken in deze regio met een groei in de investeringen en een toenemende mate van adoptie onder de consumenten. We zullen onze strategie blijven doorontwikkelen om de toekomst van bitcoin-betalingen aan te kunnen bieden aan onze klanten en partners.”

Volgens het eerder aangehaalde nieuwsplatform is Visa ook bezig om de diensten in onder andere Mexico, Colombia en Peru aan te bieden. Het Mexicaanse Bitso, een andere bitcoin-beurs, heeft reeds aangekondigd dat het met een eigen betaalkaart komt waarop gebruikers een bitcoin cashback ontvangen voor iedere transactie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....