Visa-onderzoek: ‘Kwart van kleine bedrijven wil bitcoinbetalingen accepteren in 2022’

Een kwart van de kleine bedrijven in negen verschillende landen wil bitcoinbetalingen gaan implementeren. Dat blijkt uit een enquête van betaalverwerker Visa.

Visa vroeg aan 2.250 verschillende kleine bedrijven of zij van plan zijn om bitcoin (of crypto) betalingen te gaan ondersteunen in de komende maanden. De ondervraagde bedrijven zitten onder andere in Duitsland, de Verenigde Staten, Ierland, Rusland, Brazilië, Singapore en Canada. Dat meldt Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Betalen met bitcoin

Bijna een kwart van de respondenten gaf aan dat zij op termijn digitale valuta willen accepteren als betaalmiddel. In de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Hong Kong en Singapore lag het percentage rond de 30%.

Ondanks de steeds strengere regels wereldwijd lijkt de interesse in bitcoin niet te worden geremd. De prijs zit in een dal, maar steeds meer partijen blijven interesse tonen.

Er zit ook een groot verschil tussen de bedrijven in bijvoorbeeld Canada en de VS in vergelijking met andere delen van de wereld. Slechts 8% van de ondervraagde kleine bedrijven in Canada gaf aan dat zij verwachten bitcoin te accepteren in 2022.

Een andere opvallende statistiek: bijna drie kwart van de respondenten gaf aan dat zij het accepteren van nieuwe soort betaalopties als iets ‘fundamenteels’ zien voor de groei van hun bedrijf.

Visa en bitcoin

Een betaalverwerker als Visa is in principe niet meer nodig in een wereld met bitcoin. Het netwerk/protocol kan zelf transactie verwerken. Toch is er tot op heden nog altijd vraag naar dit soort tussenpartijen. Visa biedt naast betaalkaarten bijvoorbeeld ook gemakkelijke toepassingen om betalingen te accepteren.

Bedrijven als Visa willen ook in een nieuwe wereld met cryptocurrency’s een rol blijven spelen. Als het aan het ligt gaan (kleine) bedrijven niet zelf oplossingen bouwen, maar gaan zij die infrastructuur bieden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVisa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...