Visa ziet grote groei in gebruik van bitcoinbetaalkaarten

Visa verwerkte $2,5 miljard aan transacties met hun cryptobetaalkaarten in 3 maanden.

Het bedrijf ziet een grote rol voor zichzelf in de toekomst van betalingen met cryptocurrency’s. Dat stelt financieel directeur Vasant Prabhu in gesprek met CNBC: “Voor ons geeft dit aan dat consumenten het nut zien van het hebben van een Visa-kaart die is gekoppeld aan een account op een cryptoplatform.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Visa is nog altijd een hele grote speler in de wereld van finance. Miljoenen bedrijven maken gebruik van de diensten van het bedrijf.

Visa weet ook in de industrie rondom bitcoin voet aan de grond te krijgen. De betaalkaarten van bijvoorbeeld Coinbase en BlockFi zijn onderdeel van het portfolio van de betaalverwerker.

Betaalkaarten

De betaalkaarten van Visa werken voor de eindgebruiker hetzelfde als een doorsnee creditcard of betaalkaart. Je rekent af en in plaats van geld van je rekening gaat het van de balans af van het platform die je gebruikt. Bij Coinbase betaal je bijvoorbeeld met je bitcoinbalans tijdens de transactie. De verkoper krijgt in Amerika gewoon dollars, in dit geval houdt Coinbase de bitcoin in kas.

In de eerste helft van 2021 werd er slechts voor $1 miljard gebruik gemaakt van de cryptobetaalkaarten van Visa. Prahbu: ”Mensen gebruiken hun cryptokaarten om op verschillende manieren geld uit te geven: goederen en diensten, restaurants, reizen. Ze worden steeds vaker behandeld als een account voor algemene doeleinden.”

In de praktijk stelt dit partners van Visa in staat om te fungeren als een bank. Je kunt een (betaal)rekening openen en met de Visa-kaart betalen.

Je hebt Visa niet nodig voor een betaling met bitcoin. De gemiddelde supermarkt of webwinkel heeft echter nog geen makkelijke manier om te betalen met een ‘echte’ transactie. Veel bedrijven accepteren wel betalingen met Visa. Ook bestaat er duidelijk een behoefte onder verschillende bitcoiners om hun geld ‘gewoon’ bij een beurs te laten staan. Een betaalkaart maakt het makkelijker om dat geld ook uit te geven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVisa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...