VISA: Zuid-Amerikanen willen betalen met Bitcoin en crypto

Veel Zuid-Amerikanen gebruiken cryptocurrency’s. Niet alleen als bescherming tegen inflatie of als alternatief tegen de lage rentes, maar nu ook als betaalmiddel.

Betalen met Bitcoin

Dat zijn de bevindingen van een recent onderzoek door betaalverwerker Visa. 25% van de respondenten, gebruikers van de VISA creditcard woonachtig in Zuid-Amerika, zien Bitcoin en crypto als een betaalmiddel. En als hun creditcard opgeladen kan worden met een balans in Bitcoin of andere cryptovaluta, dan is dat wenselijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit een reeks van 3 enquêtes van Visa over het consumenten sentimenten blijkt dat 78% van de gebruikers verwacht nieuwe betaalsystemen te gebruiken in de toekomst. Waaronder dus crypto.

De meeste gebruikers (58%) verwachten binnenkort betalingen te kunnen doen via social media zoals Whatsapp. Daarnaast verwacht 42% dat we betalingen kunnen gaan doen via biometrische gegevens zoals vingerafdrukken of via gezichtsherkenning.

Crypto deed het ook goed in de enquête, 25% zou crypto willen inzetten bij transacties. Niet geheel verrassend aangezien zuid-amerikanen voorop lopen als het gaat om de adoptie van Bitcoin en crypto.

Whatsapp Pay

Uit een onderzoek van Chainalysis over het gebruik van crypto blijkt dat Venezuela en Colombia de hoogste op de lijst waren. Mede dankzij verschillende startups die krediet via crypto verstrekken of betalingen makkelijker maken.

Toch is Bitcoin niet de enige die aandacht krijgt als het om betaaloplossingen gaat. Brazilië zou als eerste land gebruik mogen maken van Whatsapp Pay van Facebook.

Dit ging door problemen met de wet niet door, weer een voorbeeld dat laat zien waarom het belangrijk is dat er geen centrale partij is bij Bitcoin.

De pandemie heeft veel dingen veranderd, waaronder het gebruik van cash geld. De vraag naar alternatieve betalings en spaarmiddelen is mede dankzij corona gegroeid.

Lees meer over: