Vitalik Buterin deelt mening over ‘zijn’ Ethereum op evenement

3116 totale weergaven

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft recentelijk zijn inzichten gedeeld over de sterke en zwakke punten van het Ethereum netwerk. In een diepgaand gesprek benadrukte Buterin dat Ethereum aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van decentralisatie en een groeiende gebruikersbasis.

Het netwerk schakelde enkele jaren geleden over naar en Proof-of-Stake netwerk. Daarvoor was het Proof-of-Work. Op het netwerk van Ethereum heb je meer ‘stemrecht’ als je meer geld hebt daardoor.

Hij deed zijn praatje op een evenement in Brussel tijdens Ethereum Community Conference (EthCC). Er waren meer dan 1.000 mensen aanwezig.

Wij van WC-eend advisern WC-eend

Hij prees de verbeteringen in de robuustheid van het netwerk, maar wees ook op aanhoudende uitdagingen zoals schaalbaarheid en veiligheid. Volgens Buterin zijn deze aspecten cruciaal voor de lange termijn levensvatbaarheid van Ethereum. Hij benadrukte de noodzaak voor voortdurende innovatie en verwees naar sharding als een veelbelovende technologie die de efficiëntie van transacties kan verhogen. Sharding verdeelt het netwerk in kleinere, beter beheersbare segmenten, wat kan helpen om de belasting te verminderen en de verwerkingssnelheid te verhogen.

Daarnaast gaf Buterin aan dat verbeterde beveiligingsprotocollen essentieel zijn om de veerkracht van het netwerk te waarborgen tegen mogelijke aanvallen. Hij sprak over de voortdurende inspanningen om de beveiliging te versterken en wees op de noodzaak van een gezamenlijke aanpak binnen de gemeenschap om deze doelen te bereiken.

Buterin’s reflecties komen op een cruciaal moment voor Ethereum, nu de concurrentie in de sector toeneemt en de vraag naar betrouwbare en schaalbare oplossingen groeit. Met een focus op innovatie en versterking van de kerninfrastructuur, zet Ethereum zich schrap voor een toekomst waarin het zijn positie als een van de leidende blockchainplatforms moet blijven handhaven.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...