Ethereum’s Vitalik Buterin hekelt huidige crypto regulering: dit is waarom

3342 totale weergaven

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft zijn zorgen geuit over de huidige regelgeving rondom cryptocurrency. Hij stelt een simpele maar radicale oplossing voor. Op Warpcast, een platform gebouwd op het Farcaster protocol, legt Buterin uit dat goedbedoelde crypto ontwikkelaars onterecht worden aangepakt door de regels.

Vitalik Buterin is het niet eens met crypto regulering

Buterin zegt: “Het probleem met crypto regulering, vooral in de VS, is dat als je een vaag project hebt dat mogelijke winsten belooft, je vrij kunt opereren. Maar als je transparant bent over de winsten en rechten van klanten, word je als ‘security’ bestempeld en krijg je strenge regels opgelegd. Deze ‘anarcho-tyrannie’ is slechter voor de industrie dan volledige anarchie of complete tirannie.”

vitalik buterin warpcast

Om oplichters op sociale media tegen te gaan, stelde Buterin eerder drie maatregelen voor: beperking van hefboomwerking, verplichte audits en transparantie, en kennisproeven voor deelnemers.

Hoe kennisproeven precies uitgevoerd moeten worden, is nog onduidelijk. Maar regels zouden het gebruik van hefboomwerking kunnen beperken en transparantie door audits kunnen afdwingen.

Amerikaanse crypto regelgeving is onduidelijk

Buterin bekritiseert de Amerikaanse aanpak van crypto regulering als inconsistent en onduidelijk, ondanks het grote aantal crypto gebruikers in het land. Hij wil dat de focus verandert: “In plaats van projecten zonder duidelijk plan te beschermen, zou ik liever zien dat het risicovoller wordt om een token zonder solide economische basis te lanceren.”

Buterin benadrukt dat een evenwichtige regelgeving opzetten oprechte samenwerking vereist tussen regelgevers en de industrie. Hij zegt: “Om dit doel te bereiken, is echte betrokkenheid nodig van zowel regelgevers als de crypto gemeenschap.”

Vitalik zijn kritiek

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Vitalik Buterin zijn kritiek uit op hoe bepaalde dingen gaan binnen crypto. Zo schreef hij een maand geleden een uitgebreide blog post nog hoe hij naar de block size war rondom Bitcoin keek.

Lees meer over:
regelgevingVitalik Buterin

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...