Vitalik Buterin verkocht sinds 2018 geen Ethereum

10688 totale weergaven
Vitalik Buterin onthult hoeveel procent van zijn vermogen in ETH zit

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, claimt dat hij sinds 2018 geen Ethers verkocht. De enige verkopen die hij deed, waren om projecten binnen het ecosysteem en goede doelen te steunen. Hij verkocht dus wel Ethereum, maar niet voor persoonlijk gewin, zo claimt Buterin.

Sinds 2018 is een belangrijke toevoeging

We moeten echter niet vergeten dat Ethereum in 2015 al lanceerde en dat Buterin dus tot en met 2018 heeft verkocht. Tijdens de bullrun van 2017/2018 tikte de Ethereum koers al gigantische niveaus aan.

Tijdens die cyclus is hij dus al financieel onafhankelijk geworden en nu hoeft hij simpelweg niet meer te verkopen om te overleven. Wat dat betreft heeft hij ook wel makkelijk praten.

Aan de andere kant moet het niet uitmaken. Je kunt van iemand die een bedrijf start ook niet verwachten dat hij de aandelen altijd blijft vasthouden. Vitalik Buterin heeft ook het recht om zelf te bepalen wat hij met zijn assets doet.

Het verkopen van Ethereum hoeft ook geen signaal van een gebrek aan vertrouwen te zijn. Diversificatie van financiële assets is niet iets wat je mensen kunt verwijten. Er zijn maar weinig mensen die in zijn positie anders gehandeld zouden hebben.

Sterker nog, veel mensen zouden waarschijnlijk nog wel meer Ethers verkocht hebben dan Buterin.

Waar gelooft Vitalik Buterin in?

Afgelopen maand noemde Buterin een paar projecten op waar hij momenteel vertrouwen in heeft. Zo gelooft hij onder meer in die toekomst van het crypto-betting platform Polymarket, maar ziet hij ook brood in stablecoins als USDC en RAI.

Daarbij gaf hij ook aan dat decentralized finance (DeFi) zich echt moet bewijzen de komende periode. Dit moet het volgens hem doen zonder de kernwaarden van crypto te verloochenen (decentralisatie en vrije toegankelijkheid).

De hele gekte rondom liquidity-farming in 2021 is iets waar hij minder enthousiast van werd. Volgens Buterin was het duidelijk dat die hype kwam van tokens zonder fundamentele waarden. Dus vooral van projecten die snel geld wilden verdienen, maar er niet waren voor de lange termijn.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....