'Volgend prijsdoel ligt op $90.000 voor bitcoin'

'Volgend prijsdoel ligt op $90.000 voor bitcoin'

Na het bereiken van een nieuwe all-time high op woensdag heeft bitcoin even een kleine pauze genomen en zijn we teruggevallen naar ongeveer 63.500 dollar.

Als we de strategen van Fundstrat echter mogen geloven, dan moet de volgende rally ons meenemen naar koersen van 90.000 tot 100.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De initiële targets naar boven voor bitcoin liggen in eerste instantie rond de $72.500 en als we verder naar boven kijken, dan komt ook de $89.000 in het spel voor de huidige uitbraak," aldus de strategen van Fundstrat.

Hoe komen ze bij bitcoin koers van bijna 90.000 dollar?

De sprong naar een bitcoin koers van 90.000 dollar maken ze op basis van het dieptepunt van de maand maart in dit jaar.

Een koers van ongeveer 90.000 dollar per bitcoin zou vanaf dat punt een extensie van 100 procent betekenen, een patroon dat we vaker zien.

Bitcoin bereikte de all-time high deze week precies op het moment dat de eerste Amerikaanse bitcoin futures ETF zijn debuut maakte op de New York Stock Exchange. Het is moeilijk om de huidige prestaties van bitcoin daar volledig van los te koppelen.

Er zijn behoorlijk wat mensen die verwachten dat bitcoin richting het einde van het jaar nog vuurwerk gaat laten zien.

Waaronder de CEO van BitMEX, Alexander Hoptner, die in een interview met Bloomberg aangaf een koers van $100.000 te verwachten.

Amerikaanse bitcoin ETF is bevestiging van de toekomst

In principe is een bitcoin futures ETF op zichzelf niet zo bijzonder, aangezien futures ETFs het vanwege de doorrolkosten vaak lastig hebben om de spotprijs van een asset te volgen.

De ETF is te meer een belangrijk moment omdat het hierna praktisch niet meer te verkopen is om bitcoin te verbieden.

Bitcoin is uiteraard een monetair systeem waarbinnen niemand het monopolie op de geldpers heeft en in die zin een directe concurrent voor overheden met een eigen munt.

Met name de Verenigde Staten, die het voorrecht hebben de wereldreservemunt te drukken, lijkt op het eerste gezicht niet gebaat bij de komst van een digitale munt als bitcoin.

Dat maakt de komst van een ETF voor veel investeerders de bevestiging van de toekomst van bitcoin die ze nodig hadden om te investeren.

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties