Volgende beurs verscherpt KYC-regels

In navolging van veranderende wereldwijde regelgevingsrichtlijnen introduceert Bitget, een in Seychellen gevestigde cryptocurrency derivatenbeurs, vanaf september 2023 nieuwe Know Your Customer (KYC) eisen voor haar gebruikers.

Bitget stelt dat de vernieuwde eisen ingevoerd worden om gebruikersrechten en belangen te waarborgen en een veilige handelsomgeving voor cryptocurrency te vormen. Hierbij willen ze tegelijkertijd voldoen aan de aanbevelingen van verschillende internationale toezichthouders.

Nieuw geregistreerde gebruikers moeten vanaf september het niveau 1 KYC-verificatieproces voltooien om toegang te krijgen tot diverse diensten van Bitget, waaronder het storten en verhandelen van cryptocurrencies. Gebruikers die zich vóór 1 september bij het platform hebben aangemeld, moeten voor 1 oktober 2023 hun KYC-verificatie afronden. Zij die dit proces in september niet voltooien, kunnen nog wel storten, opnemen en handelen. Vanaf oktober worden hun activiteiten echter beperkt.

Bitget is niet de enige beurs die zijn KYC-beleid aanscherpt. In juli 2023 heeft KuCoin al vergelijkbare eisen ingesteld. Nieuwe gebruikers moeten daarbij onder meer hun naam, ID-nummer en foto verstrekken en een gezichtsherkenning ondergaan. Ook OKX heeft een deadline in september gesteld voor het uitvoeren van hun KYC-proces.

Deze groeiende trend benadrukt de veranderende houding van cryptocurrency platforms ten opzichte van regulatie en veiligheid, terwijl ze proberen te voldoen aan de groeiende wereldwijde eisen op het gebied van klantverificatie en anti-witwasmaatregelen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...