Volgens belastingdienst van Brazilië hebben 12.000 bedrijven bitcoin op de balans

De Braziliaanse belastingdienst heeft interessante data vrijgegeven. Ze maken bekend dat meer dan 12.000 bedrijven cryptovaluta hebben. Dit is het grootste aantal dat ooit is geregistreerd.

Braziliaanse bitcoiners

Het aantal bedrijven met cryptocurrency’s in Brazilië heeft in augustus een nieuwe recordhoogte bereikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Receita Federal do Brasil (RFB), wat de Braziliaanse benaming van de belastingdienst is, meldt dat er in augustus van dit jaar maar liefst 12.053 unieke organisaties waren die zich registreerden met een bitcoin- of altcoinbalans.

Dit is een stijging van 6,1% ten opzichte van de 11.360 bedrijven in juli. Bitcoin is de meest populaire cryptovaluta die als spaarmiddel wordt ingezet, gevolgd door de stablecoin Tether (USDT).

Het aantal individuele Braziliaanse particulieren dat crypto aanhield daalde echter wel. Het waren er nu 1,3 miljoen. Opmerkelijk: het platform van Nubank noteerde alleen al 1,8 miljoen ‘actieve gebruikers’.

Transacties

Ook is er minder waarde opgegeven. Het zou gaan om een totaal van $2,1 miljard in augustus tegen $3,4 miljard in juli. Dit is overigens tevens te wijden aan de daling van de prijzen die in de hele cryptomarkt zichtbaar is.

Naar verluidt is de stablecoin USDT het populairst qua betaalmiddel, met $1,42 miljard aan transacties uit 80.000 betalingen. Het gaat dus om een gemiddelde van zo’n $17.500 per transactie.

Bitcoin staat hier op de tweede plaats met bijna $270 miljoen uit 2,1 miljoen transacties. Het gaat daarbij dus om een gemiddelde van $130 per betaling.

Cryptovaluta nemen qua populariteit toe in het Zuid-Amerikaanse land. Zogezegd is Nubank erg populair en betaalapp PicPay met 65 miljoen gebruikers is ook bezig met bitcoin. Intussen houdt Rio de Janeiro bitcoin in aan in de gemeentekas.

De inflatie in Brazilië bereikte in april het hoogste punt in 26 jaar, namelijk 12,1%. Sindsdien is de geldontwaarding wel licht gedaald tot 8,7%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië