Volgens deze analist gaan bitcoinspeculanten binnenkort bloeden, heeft hij gelijk?

Bitcoin is een volatiel beestje en dat hebben we de afgelopen dagen weer ervaren. De koers tikte héél even de $30.000 aan en daarop volgde een forse afwijzing. Wat kunnen we de korte termijn verwachten? Een selectie van analisten op cryptotwitter.

Bitcoin koers

Volgens analist DonAlt, goed voor ruim 480.000 volgers, is voorzichtigheid geboden. Volgens hem is het lastig te voorspellen welke kant de koers opgaat, waarschuwt hij speculanten dat ze gaan "bloeden" op de derivatenmarkten. Hij vindt alle levels onder de $30.000 en boven de $20.000 "een leugen".

Het is volgens hem nu zaak om zowel shorters als longers uit de markt te spoelen, voordat bitcoin weer een beweging kan maken. Zolang de koers tussen de $20.000 en $30.000 zit, gaat hij grote trades maken, stelt hij. In zijn onderstaande tweetje onthult hij zijn korte termijn plan.

"Koop bitcoin terug die ik heb verkocht voor ongeveer $30.200 als we erin slagen om $30.000 terug te veroveren. Koop bitcoin die ik heb verkocht als we $20.000 opnieuw testen. Even chillen tussen die twee.”

Wat zegt de Nederlandse analist Michaël van de Poppe, goed voor 655.000 volgers op Twitter? Hij ziet dat de koers boven de levels $28.800 en $29.200 is geraakt, en dat laatste level moet behouden blijven voor een run naar $31.000.

CryptoBirb is dermate positief over het verloop van de koers dat hij speculeert op een hogere koers. Let op, want dit zijn doorgewinterde handelaren die met zeer grote bedragen speculeren op een volatiele asset als bitcoin, dit is voor de grote massa veel te risicovol.

De grootste cryptomunt had ook last van geruchten dat Mt.Gox crediteuren en de Amerikaanse overheid bitcoin hebben verkocht, wat voor verkoopdruk zorgde. Dat leidde tot een liquidatie van $300 miljoen aan zowel short - als longposities.

En een macrocijfer over de Amerikaanse economie viel tegen. De BBP-groei bleef met 1,1% achter met de verwachtingen van analisten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...