Plan B over de bitcoin halving en zijn strategie om je rendement te verhogen

We kennen PlanB ondertussen allemaal als een handelaar die zijn keuzes baseert op data. In 2019 begon dat natuurlijk allemaal met de introductie van zijn Stock-to-Flow model, waar hij tot op de dag van vandaag furore mee maakt. De Nederlandse analist is niet bij iedereen geliefd meer binnen de gemeenschap, maar dat maakt zijn analyses zeker niet minder interessant.

Ditmaal deelt de analist een koop- en verkoopstrategie voor bitcoin die, zoals we hem kennen, volledig om de halving draait. Het is natuurlijk geen aankoopadvies.

De strategie van PlanB

Het idee van zijn strategie is redelijk simpel en op basis van de data kwam hij tot de conclusie dat je hiermee de beste resultaten kunt behalen. Hoe het werkt? Heel simpel, je koopt bitcoin ongeveer 6 maanden voor de halving in.

Vervolgens houd je die bitcoin vast tot ongeveer 18 maanden na de halving, waarna je op de verkoopknop drukt. Op basis van de koersgeschiedenis van bitcoin levert dat de beste resultaten op.

"Dit is natuurlijk geen financieel advies en ik geef geen garanties dat het nog steeds werkt. Het is vooral een mooie test. Wat denk jij", zo schrijft PlanB onder zijn bericht.

Wij weten niet zo goed wat we ervan moeten denken. In het verleden is dit natuurlijk een succesvolle strategie geweest, wat zou kunnen betekenen dat het ook nu weer werkt.

Als de hele markt gelooft dat ze deze strategie moeten aanhouden, dan is de kans aanwezig dat we ditmaal een vergelijkbare ontwikkeling zullen zien. Al zullen er vast ook mensen zijn die proberen om iets eerder te kopen en ook wat eerder uit te stappen.

100 procent verkopen?

Deze strategie betekent overigens niet dat PlanB zijn volledige stack verkoopt als we het punten van 18 maanden na de halving voorbijgaan. "Ik verkoop 20 tot 50 procent van mijn stack om te eten en de bearmarkt te overleven, maar ik zou nooit 100 procent van mijn stack verkopen", aldus een optimistische PlanB.

Uiteindelijk moeten we het allemaal nog maar zien. Ook PlanB geeft dat in principe toe door te stellen dat zijn strategie geen financieel advies betreft. Daarmee geeft ook de Nederlandse analist aan dat er een zekere mate van onzekerheid in het spel is.

Dat neemt niet weg dat het interessant is om op basis van historische data koop- en verkoopbesluiten te nemen. Ben jij van plan om de strategie van PlanB te volgen?

Poll

Ga jij de strategie van PlanB volgen?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....