Volgens Raoul Pal wordt de Bitcoin markt $200.000 miljard waard

De Britse investeerder Raoul Pal, een uitgesproken voorstander van Bitcoin (BTC) en cryptovaluta, doet in een serie tweets zijn visie op de markt uit de doeken.

Oud-bankier bullish over Bitcoin

De boodschap: deze assetklasse staat nog maar aan het begin van haar groeicurve. Sterker: de markt groeit van de huidige 1.000 miljard dollar nog naar een grootte van minstens "enkele honderden miljarden dollars" de komende jaren. Dat betekent dat de markt van cryptocurrency's en andere digitale assets groter wordt dan de goud - en zilvermarkt bij elkaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Pal is onder andere oud-directeur bij zakenbank Goldman Sachs en medeoprichter van Real Vision, een interviewkanaal die ook regelmatig bitcoin onderwerpen behandelt. In een serie tweets gaat hij in op het potentieel van deze jonge markt. Bitcoin bestaat pas sinds 2009, maar er is nu ruim 1.000 miljard dollar in gestoken door zowel zakelijke als particuliere beleggers.

Pal houdt zijn ruim 422.000 volgers dit voor:


Internet of Value

Naast zijn voorspelling over de toekomstige marktwaarde, wat natuurlijk nog moet blijken, heeft hij een aantal interessante observaties. Zo vindt hij dat zijn oude collega's met zijn verkeerde blik naar deze nieuwe assetklasse kijken.

"Ik vind het fascinerend om te zien dat traditionele finance mensen proberen financiële en zakenmensen eerst proberen om BTC te leren kennen, Defi en dan nu NFT's. In elk ecosysteem dat zich snel ontwikkelt proberen gevestigden de geest terug in de fles te duwen in plaats van oog te hebben voor het exponentiële netwerkeffect. Maar nee, de reflex is bitcoin is een zeepbel of het is te risicovol."

In zijn ogen zal niet elk project binnen het Bitcoin - en crypto-ecosysteem gaan overleven. Maar hij voorziet wél dat het vertrouwen in het nieuwe Internet of Value versnelt toeneemt.

"Het gaat meer oude verdienmodellen vernietigen en misschien wel het Internet zelf. Dit klinkt heel vergezocht en als een hyberbool, maar de totale markt van deze assets kan uitgroeien tot de grootste en meest waardevolle markt op aarde."

Bitcoin als Super Massive Black Hole

Bovendien presteert Bitcoin als asset beter dan alle andere assets zoals aandelen (indexen), grondstoffen en obligaties.

"Herinner je het narratief van de Bitcoin als Super Massive Black Hole nog, een asset die liquiditeit opzuigt? Bitcoin presteert 75% beter dan de S&P 500, 86,5% beter dan de Nasdaq 100 en +101% ten opzichte van goud."

Laten we niet vergeten dat Pal zelf ook een belang erbij heeft dat deze markt slaagt, want hij is zowel zakelijk als privé in toenemende mate financieel ook afhankelijk van deze markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
marktmarktwaarde

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.