Volgers van PlanB: “17.600 dollar van 18 juni 2022 was níet de bodem”

Als het aan de volgers van PlanB ligt, dan was de bitcoin koers van 17.600 dollar van 18 juni 2022 niet de bodem van deze bearmarkt. In totaal zegt 51,8 procent van de deelnemers aan de poll die PlanB organiseerde via Twitter een diepere bodem te verwachten voor bitcoin.

Het hangt erom

Uiteindelijk is het verschil tussen de 51,8 procent die een diepere bodem verwacht en de 48,2 procent die verwacht dat bitcoin vanaf hier alleen maar omhoog kan natuurlijk niet groot. Het is een resultaat dat exemplarisch is voor de onzekerheid die momenteel in de markt heerst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name op macro-economisch niveau is het op dit moment extreem onduidelijk wat we de komende maanden kunnen verwachten. Zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank hebben grote moeite om de inflatie onder controle te krijgen.

Afgelopen week kwam in de Verenigde Staten met een consumentenprijsindex van 8,2 procent nog tegenvallende inflatiedata binnen. Waar de markt had ingezet op 8,1 procent, bleek de inflatie met 8,2 procent toch plakkeriger dan verwacht.

De kans is daarom meer dan aanwezig dat de Federal Reserve tijdens de komende vergaderingen van 2 november en 14 december de rente nog tweemaal met 0,75 procent verhoogt. Daarmee zou de Amerikaanse rente uitkomen op 4,75 procent voor het einde van 2022.

20.000 dollar is de nieuwe 4.000 dollar

De poll waar ruim 25.000 mensen op reageerden is niet het enige interessante stukje data waar PlanB mee komt via zijn Twitter. Ook deelde hij op 16 oktober weer een interessante grafiek, waaruit blijkt dat de koers van 20.000 dollar op dit moment ongeveer dezelfde functie vervult als de 4.000 dollar tijdens de vorige halving-cyclus.

In die zin zou de 20.000 dollar, waar we nu al enige tijd omheen hangen, een goede bodem moeten vormen waar we voor de komende cyclus op voort kunnen bouwen.

Wanneer die volgende bull-cycle aanbreekt is alleen lastig te zeggen, zeker vanwege dat onzekere macro-economische klimaat. Ook uit de poll van PlanB blijkt dat het gros van de markt het op dit moment niet weet. Het is goed mogelijk dat bitcoin nog een diepere bodem noteert de komende maanden, maar het is ook mogelijk dat we er al zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....