Volume op Polymarket door $100 miljoen door Trump-Biden strijd

3028 totale weergaven
Amerika VS verkiezingen

Het decentrale voorspellingsplatform Polymarket bereikte $100 miljoen aan maandelijkse handelsvolume in juni. Dat komt omdat gokkers hun inzetten verhoogden op hoe zij denken dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan verlopen.

Polymarket boven de $100 miljoen

Op het moment van schrijven is er ruim $200 miljoen aan weddenschappen in “Presidential Election Winner 2024,” bestaande uit individuele “Ja” of “Nee” weddenschappen verspreid over 17 voorspellingsmarkten. Voormalig president Donald Trump is momenteel de favoriet, met een kans van 62% dat hij de Amerikaanse verkiezingen zal winnen, met in totaal $24,7 miljoen aan weddenschappen voor én tegen hem.

trump

Zittend president Joe Biden staat op de tweede plaats met $23,9 miljoen aan weddenschappen over de vraag of hij nog een termijn zal veiligstellen. Die kansen zijn echter gedaald van 34% naar 21% sinds zijn tegenvallende optreden in het eerste presidentiële debat op 28 juni.

Ondertussen stegen de kansen voor Democraten Gavin Newsom, Kamala Harris en Michelle Obama toen sommige politieke commentatoren de vraag stelden of Biden zich uit de presidentiële race moet terugtrekken. Andere weddenschapsmarkten gerelateerd aan de verkiezingen hebben ook miljoenen aan weddenschappen aangetrokken.

Trump versus Biden

Biden’s recente debatprestatie heeft ook geleid tot een toename in “Ja” weddenschappen op “Biden trekt zich terug uit de presidentiële race” en “Biden trekt zich terug voor 4 juli” weddenschappen, die nu op respectievelijk 43% en 9% staan. Er is ruim $10 miljoen aan weddenschappen in die markten geplaatst.

Miljoenen dollars zijn ook gewed op de vraag of de Amerikaanse rapper Kanye West en crypto-scepticus Elizabeth Warren de presidentsverkiezingen kunnen winnen, maar die markten laten op dit moment minder dan 1% kans zien. Polymarket, dat draait op de Ethereum sidechain Polygon, zag in juni $109,9 miljoen aan handelsvolume – de eerste keer dat de $100 miljoen grens is overschreden, volgens het Dune Analytics dashboard.

De handelsvolumes tussen januari en mei schommelden tussen $38,9 miljoen en $63 miljoen. Dat is een toename van 620% ten opzichte van de voorgaande vijf maanden van augustus tot december 2023. Het aantal maandelijks actieve handelaren steeg ook met 115% tot 29.266 in juni.

 

De totale waarde vergrendeld in Polymarket is nu $40,2 miljoen, een stijging van bijna 69% in de afgelopen 30 dagen, toont data van Token Terminal.

Cryptoprijzen en de UEFA European Football Championship 2024 markten hebben ook grote handelsvolumes op Polymarket opgetekend. Polymarket, gelanceerd in juni 2020, heeft onlangs $70 miljoen opgehaald, geleid door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin en durfkapitaalbedrijf Founders Fund.

Yuga Cohler, een technisch leider bij cryptocurrency exchange Coinbase, zegt dat decentrale voorspellingsmarkten een manier zijn om door misleidende narratieven heen te prikken en de ongepolijste waarheid te zien. “Voorspellingsmarkten is vrijheidstechnologie die samenlevingen vooruit helpen,” aldus Cohler in een X-bericht op 30 juni.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...