Sam Bankman-Fried wordt uitgeleverd aan Amerika

Sam Bankman-Fried wordt uitgeleverd aan Amerika vanuit de Bahama’s, meldt nieuwszender ABC. De voormalige FTX-baas heeft daarvoor zijn uitleveringspapieren getekend.

Een week geleden is hij strafrechtelijk aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten wegens grootschalige financiële fraude. De 31-jarige Bankman-Fried is vorige week gearresteerd op de Bahama’s op verzoek van de Amerikaanse regering. Hij zat de afgelopen dagen vast zonder borgtocht in de Fox Hill-gevangenis.

Mark Cohen, de advocaat van Bankman-Fried, weigert ABC commentaar te geven.

Er hangen diverse beschuldigingen boven het hoofd van de voormalige crypto wonderboy. Mits een aantal strafbare feiten (fraude, witwassen) zijn bewezen, dan riskeert hij een veroordeling van tientallen jaren celstraf.

Ook de toezichthouders Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) bereiden zaken tegen de cryptomagnaat voor, die naar verluidt honderden miljoenen dollars aan klantentegoeden wegsluisde om ermee op de volatiele cryptomarkt te speculeren en financiële gaten te vullen.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...