Voormalig bewaker Britse schatkist: ‘Verenigd Koninkrijk is te traag met regelgeving bitcoin’

Een voormalig kanselier van het Verenigd Koninkrijk maakt zich zorgen over het achterlopen van het land op het gebied van bitcoin-regelgeving. Philip Hammond, die als kanselier van de schatkist fungeerde van 2016 tot 2019, vertelde aan Bloomberg dat er in het Verenigd Koninkrijk sprake is van een gebrek aan sturing en cohesie als het op het bitcoinbeleid aankomt.

“Gemiste kans voor Verenigd Koninkrijk”

Met name op het gebied van de handel in ‘digitale assets’ is Hammond van mening dat het Verenigd Koninkrijk hun kans gemist heeft. “We komen heel dicht bij het punt waarop het te laat is. Andere jurisdicties racen voor ons uit”, aldus Hammond tegenover Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De staat van de regelgeving rondom bitcoin in het Verenigd Koninkrijk is volgens Hammond vergelijkbaar met het Wilde Westen. “Precies dit goed doen is essentieel om een grote speler te worden in de digitalisatie van financiële assets”, zo gaat Hammond verder.

De kritiek van de voormalig kanselier van de schatkist komt, ondanks dat de overheid in mei nieuwe wetgeving introduceerde om de sector te reguleren. “In het verleden is het Verenigd Koninkrijk heel snel geweest met de adoptie van nieuwe technologie, maar in het geval van bitcoin gaat dat niet op”, aldus de voormalig kanselier.

Hammond wil samenwerking tussen overheid en industrie

Het is volgens Hammond essentieel dat de overheid de samenwerking met de industrie opzoekt: “Persoonlijk denk ik dat de Financial Conduct Authority (de financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk) naar de industrie had moeten gaan om hulp te vragen.”

Dat hebben ze in het Verenigd Koninkrijk niet gedaan en dat resulteerde volgens Hammond in de achterstand die het Verenigd Koninkrijk nu heeft op het gebied van bitcoin en andere digitale assets. Het is immers logisch dat partijen die op zoek zijn naar een land om zich te vestigen kiezen voor een jurisdictie met duidelijke regels.

Als die duidelijkheid ontbreekt, dan zorgt dat voor onzekerheid en dat maakt investeren minder aantrekkelijk. In China hebben we gezien wat onduidelijkheid kan doen, al is dat uiteraard een extreem voorbeeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....