Voormalig voorzitter van SEC vindt goedkeuring Bitcoin ETF ‘onvermijdelijk’

Bitcoin ETF

Ondanks recente vertragingen in beslissingen over Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft voormalig commissievoorzitter Jay Clayton optimistisch over hun toekomst.

In een recent interview merkte Clayton op: "Goedkeuring is onvermijdelijk." Hij benadrukte dat de "tweedeling tussen een futures product en een cash product kan niet eeuwig doorgaan."

Hij wees op het groeiende enthousiasme en de steun van grote financiële instellingen voor Bitcoin-investeringen. Dit zou aangeven dat er een verandering gaande is in hoe de gewone belegger toegang kan krijgen tot crypto. Recentelijk nam de SEC wat meer tijd om de ETF-aanvragen van toonaangevende bedrijven als BlackRock, WisdomTree en Fidelity te herzien. Hierover zei Clayton: “Ik verwacht hierin vooruitgang te zien in de toekomst.”

De commissie heeft nu een uitgebreid tijdsbestek, dat mogelijk tot maart 2024 duurt, om een definitief besluit te nemen over deze aanvragen.

Een ander interessant standpunt kwam van rechter Neomi Rao. Zij benadrukte dat de SEC al goedkeuring heeft gegeven aan BTC futures ETFs. Over een vergelijkbaar product van Grayscale zei Rao dat het "materieel vergelijkbaar" was, wat suggereert dat er weinig reden zou moeten zijn voor verdere vertraging.

De volgende belangrijke datum die in de gaten gehouden moet worden is 7 oktober. Dan zal de SEC waarschijnlijk meer informatie delen over een aanbod van Global X.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...