SEC stelt 7 bitcoin spot ETF’s uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) stelt aanvragen voor bitcoin spot ETF’s van bedrijven zoals BlackRock en Fidelity uit.

De deadlines voor beslissingen over de iShares Bitcoin Trust van BlackRock, de Wise Origin Bitcoin Trust van Fidelity, de Bitcoin Trust van VanEck, de Bitcoin Trust van WisdomTree en de Invesco Galaxy Bitcoin ETF zijn verlengd tot 17 oktober, terwijl de deadline voor het Valkyrie Bitcoin Fund is uitgesteld tot 19 oktober, stelt de beurswaakhond in afzonderlijke documenten. Een beslissingsdeadline voor de Bitwise Bitcoin ETP Trust is ook uitgesteld tot 16 oktober.

Een bitcoin spot ETF is een financieel instrument dat is ontworpen om investeerders blootstelling te bieden aan de prijsbewegingen van bitcoin zonder het te bezitten. Bij een dergelijke ETF houdt de uitgevende entiteit (bijvoorbeeld een financieel bedrijf of een beleggingsfonds) bitcoin aan als onderliggende waarde. Dus neemt de vraag naar de ETF, dan moet dit bedrijf bitcoin op de wereldmarkt gaan inkopen.

“De Commission heeft langere periode nodig met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat er voldoende tijd is om de voorgestelde regelwijziging en de daarin opgeworpen kwesties te overwegen”, zegt de toezichthouder in reactie op de ETF-aanvraag van WisdomTree.

De toezichthouder heeft nog geen spot bitcoin ETF goedgekeurd, met verwijzing naar zorgen over fraude en manipulatie. De SEC stond in 2021 wel de eerste bitcoin futures ETF toe om te handelen.

De vertragingen zijn in het algemeen verwacht, waarbij sommige analisten geloven dat de toezichthouder zal wachten om tegelijkertijd over alle voorgestelde fondsen te beslissen.

Bij de aanvragen van ARK Invest en 21Shares, heeft de SEC eerder deze maand nieuwe schriftelijke eisen gesteld in een proces dat de tijdlijn met minstens een extra maand verlengde.

De uistelbesluiten komen enkele dagen nadat een rechtbank in het voordeel van Grayscale Investments had beslist in zijn lopende rechtszaak tegen de SEC voor een spot bitcoinfonds. De vermogensbeheerder streeft ernaar zijn flagship GBTC-fonds om te zetten in een ETF, en het verzoek werd vorig jaar voor het eerst afgewezen.

Hoewel de beslissing niet betekent dat een spot bitcoin ETF onmiddellijk groen licht krijgt, betekent dit wel dat de SEC de ETF-voorstel van Grayscale opnieuw moet beoordelen.

Deskundigen zeggen dat na dit oordeel het waarschijnlijker zal zijn dat spot bitcoin ETF’s goedkeuring van de SEC zullen vermijden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...