‘VS wil twee jaar lang verbod op door bitcoin gedekte algoritmische stablecoins’

Er komt in de Verenigde Staten een verbod op algoritmische stablecoins. Het Witte Huis wil dat er twee jaar lang geen vergelijkbare projecten zoals TerraUSD op de markt komen.

Algoritmische stablecoins

Volgens de laatste versie van het wetsvoorstel zou het illegaal zijn om nieuwe “endogenously collateralized stablecoins” uit te geven. Dat schrijft Bloomberg in reactie op een kopie dat ze hebben verkregen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De definitie zou gelden voor stablecoins die op de markt worden gebracht en kunnen worden ingewisseld of omgezet naar een vast bedrag aan geldwaarde. De waarde van deze andere digitale activa mag niet van dezelfde maker zijn.

TerraUSD, ook bekend als UST, was zo’n soort algoritmische stablecoin. Het had een ​​1-op-1 peg met de Amerikaanse dollar. Deze waarde werd behouden dankzij een algoritme en de handel in een zustertoken genaamd Luna.

Het experiment mislukte spectaculair toen UST in mei crashte. Het zorgde voor miljarden dollars aan verliezen. Dit zette beleidsmakers aan het denken en kwam met regels tegen dit soort projecten. In Japan zijn ook extra strenge regels opgesteld omtrent stablecoins.

Onderzoek

Het ontwerp van de wetgeving gaat erover dat er een onderzoek naar Terra-achtige stablecoins moet worden gedaan door de Treasury. De Amerikaanse centrale bank, het Office of the Comptroller of the Currency, de Federal Deposit Insurance Corp. en de Securities and Exchange Commission zijn hier ook bij betrokken.

Het is nog niet duidelijk of het laatste ontwerp van het voorstel al is goedgekeurd. Er kunnen volgens bronnen van Bloomberg nog voorwaarden in het voorstel worden gewijzigd, voordat de definitieve versie wordt gepubliceerd.

Naast het verhaal over de algoritmische dollarcoins, gaat het wetsvoorstel ook in op uitgevers die wél stablecoins in de markt mogen zetten. Ze zouden goedkeuring moeten vragen aan hun federale regelgevers, zoals de OCC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!