Blockstream wil decentrale beurs maken voor bitcoin en Liquid

Blockchain Bitcoin casinos

Blockstream en Sevenlabs gaan samenwerken met de Poseidon Group om de eerste gedecentraliseerde beurs te maken voor (onder andere) effecten. Het heeft een klein haakje met bitcoin.

Bitcoinbeurs

De beurs krijg de naam XDEX. Je kunt hier terecht voor handel met bitcoin-gerelateerde activa. Daarnaast is het gebaseerd op een peer-to-peer principe, waardoor er in wezen geen tussenpartij nodig is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lars Schlichting, algemeen adviseur van XDEX, vertelt:

“Het gebruik van P2P-infrastructuur door de huidige financiële markten is onvermijdelijk.”

Blockstream gaat helpen om bitcoin en het Liquid Network in te bouwen in de software. Het Canadese bedrijf is bekend van tal van bitcoinproducten, waaronder de Jade hardware wallet, een mining tak, een lightning implementatie (Lightning Core) en nog veel meer.

Liquid

Liquid is een van de producten van het bedrijf vol cypherpunks. Het is een sidechain voor op bitcoin waarop je tokens kunt versturen, zoals een soort van wrapped bitcoin (LBTC) maar ook stablecoins van de euro en Zwitserse frank. Verder kun je ook effecten uitgeven op deze sidechain.

In de toekomst moet je op XDEX dus LBTC kunnen uitwisselen met andere gebruikers. Volgens de website zul je in de toekomst ook échte bitcoin (BTC) moeten kunnen uitwisselen op een decentrale manier.

De sidechain heeft een heel ander mechanisme vergeleken met bitcoin. De blockchain werkt met een zogenoemde federatie, een select aantal entiteiten die bij ieder block goedkeuring geeft. Er moet door middel van een multisig constructie een bepaald quorum worden bereikt, wat je in zekere zin afhankelijk maakt van een groep bedrijven.

Adam Back, de CEO van Blockstream, vertelt:

“Door gebruik te maken van het Blockstream Asset Management Platform (AMP), het gedecentraliseerde TDEX-protocol en de confidential transacties van Liquid, vormt XDEX een full-stack bitcoindienst.”

Het idee is om een mobiele app te maken van XDEX voor zowel Android als iOS.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsblockstream