Dit is de reden waarom de Bitcoin koers momenteel keldert

4009 totale weergaven
Bitcoin koers keldert

De Bitcoin koers is gezakt tot het laagste punt in drie weken. Op zondag daalde de waarde van Bitcoin onder de $ 60.000, voor het eerst sinds 13 juli. Dit kwam door een combinatie van factoren, waaronder de Amerikaanse verkiezingen, veranderingen in de rente en spanningen in het Midden-Oosten. Op dit moment is de de prijs onder de $ 55.000. De totale liquidaties bereikten $ 835 miljoen, waarbij 90% van de verliezen door longposities kwam.

Dit is waarom de Bitcoin koers daalt

De onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingen, rentewijzigingen en instabiliteit in het Midden-Oosten zorgen voor onrust op de markt.

Rosenblum zegt dat hoewel de cryptomarkt misschien de tweede fase van een bullmarkt ingaat, een grote crisis kan zorgen voor grote verliezen. Dit komt omdat veel nieuwe investeerders minder overtuigd zijn van de waarde van crypto. Toch kan zo’n situatie een goede kans bieden om te kopen. Als de economie verslechtert, moet er meer geld worden bijgedrukt, wat kan leiden tot inflatie. Dit maakt Bitcoin aantrekkelijker voor investeerders.

Wanneer de overheid extra geld in de economie stopt, bijvoorbeeld via kwantitatieve versoepeling, kan dit inflatie veroorzaken. In tijden van inflatie zoeken investeerders vaak naar activa zoals Bitcoin om hun geldwaarde te beschermen.

Rosenblum legt uit: “Of het nu gaat om het ondersteunen van de arbeidsmarkt, het betalen voor dure oorlogsuitgaven, of het bestrijden van inflatie, naarmate het slechter gaat, wordt Bitcoin aantrekkelijker wanneer het monetaire beleid ontspoort.”

Invloed van politieke ontwikkelingen in Amerika

De politieke situatie in de Verenigde Staten verandert ook. Oud-president Donald Trump’s kans op een overwinning in het Witte Huis is afgenomen. President Joe Biden heeft zich teruggetrokken en steunt nu vice-president Kamala Harris. Harris wordt steeds populairder in de peilingen. Ze heeft een kleine voorsprong van 1% op Trump op nationaal niveau en het is een nek-aan-nekrace in belangrijke staten volgens een CBS News Poll.

Tegelijkertijd nemen de spanningen in het Midden-Oosten toe. Israël bereidt zich voor op mogelijke aanvallen door Iran en Hezbollah, met verwachte aanvallen van meerdere kanten, meldde de media zondag. Deze spanningen kunnen leiden tot een groter conflict, wat de regionale handel en de wereldwijde markten kan verstoren.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...