Waarom Stijgt Solana Zo Hard? SOL Pumpt 7% In Nieuwe Crypto Rally

Wat is Solana

De crypto markt kende gisteren een goede dag nadat Bitcoin de grens van $50.000,- wist te doorbreken. Andere coins volgen vaak dit voorbeeld en de uitblinker is, niet voor het eerst, Solana.

Ook afgelopen jaar wist Solana al de resultaten van de rest van de markt te overstijgen en zo kwam het vlak voor het eind van het jaar boven de $100,- uit. De Solana koers heeft daar nu nog een schepje bij bovenop gedaan en staat momenteel op een indrukwekkend prijsniveau van $113,53.

Waarom stijgt Solana zo hard?

Solana kent een roerige geschiedenis waarbij het in 2020 gelanceerd werd tegen een koers van minder dan $1,-. Eind 2021 behaalde het de huidige all-time high van $260,06. Daarna zakte het weer terug, mede omdat het deels betrokken was bij de ondergang van de FTX exchange.

Eind 2022 bleek namelijk dat deze exchange, van eigenaar Sam Bankman-Fried, een groot deel van haar reserves in Solana had staan. Hierdoor was er een te groot risico dat er iets mis zou gaan met de liquiditeit van de exchange en zodra dit nieuws naar buiten kwam, gebeurde dat dan ook.

De koers zakte terug tot een dieptepunt onder de $10,-, maar heeft zich inmiddels dus weer helemaal herpakt. Solana heeft de problemen rondom de FTX exchange goed van zich af kunnen schudden en is onverwoestbaar doorgegaan met de ontwikkelingen aan het netwerk.

solana koers

Steeds meer bekende personen uit de crypto wereld verleggen hun focus naar Solana in plaats van Ethereum en andere smart contracts platformen omdat er in Solana meer potentie lijkt te zitten.

Voor de korte termijn zijn er signalen dat Solana de stijging doorgaat zetten richting de $150,-. Op dit moment geven bijna alle technische indicatoren een duidelijk koopsignaal af, met als belangrijkste de moving averages.

De belangrijkste technische indicator voor veel traders is de MACD, Moving Average Divergence Convergence. Deze staat momenteel op 4,23 en lijkt weer volledig aan te trekken zoals in onderstaande grafiek van TradingView te zien is.

solana macd

Wordt Solana de beste coin van 2024?

Solana is met de stijgingen van de afgelopen dagen inmiddels BNB voorbij op de ranglijst van cryptocurrency qua marktwaarde. Het heeft nog 3 cryptomunten boven zich staan en dat zijn Tether, Ethereum en natuurlijk Bitcoin.

Deze top 3 staat al inmiddels al een lange tijd zo, maar Solana is op het moment de grote kanshebber om hier verandering in aan te brengen. Ter vergelijking; op dit moment is de Solana marktwaarde $49,5 miljard tegenover $320 miljard van Ethereum.

Dit maakt ook dat traders de potentie van de Solana koers hoog inschatten. Mocht de coin zich gaan meten met Ethereum zal het nog een stijging tot zo’n $700,- ondergaan, waardoor je nog hoge winsten kan boeken, terwijl je ook de zekerheid hebt van een stabiele coin met goede achterliggende techniek.

Tot hoe ver gaat nieuwe crypto rally?

De markt is op dit moment in anticipatie op de opkomende Bitcoin halving die naar verwachting over 62 dagen plaats zal vinden. Daarnaast wordt er nog altijd gereageerd op de goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse toezichthouder.

De laatste echt grote crypto rally was in 2021 waarbij Bitcoin de vlucht naar boven nam richting de recordhoogte van $68.789,-. Op dit moment staat de Bitcoin koers rond de $50.000,- waarmee het voorzichtig richting deze all-time high toe kruipt.

De verwachting is dat de recordhoogtes van de Bitcoin koers en andere cryptomunten aan diggelen gaat dit jaar. Na de Bitcoin halving kunnen de koersen een flinke stijging in korte tijd meemaken en de rest van de markt zal dit voorbeeld waarschijnlijk volgen.

Alternatieven voor jouw portfolio in 2024

Naast de bekende cryptomunten zijn er natuurlijk ook veel nieuwe cryptomunten die gaan profiteren van een nieuwe crypto rally. Hieronder vind je twee tokens die de afgelopen periode veel aandacht van traders krijgen en de moeite waard zijn om ook aan je portfolio toe te voegen.

Bitcoin Minetrix – Mining token met indrukwekkende presale

Bitcoin Minetrix is een ERC-20 token die enkele maanden geleden in een presale gelanceerd werd. Inmiddels heeft het project al meer dan $10 miljoen opgehaald en komt het einde van de presale in zicht.

De token maakt het mogelijk om zelf mee te doen met crypto mining zonder dat je daarvoor dure hardware nodig hebt. Door de token te staken ontvang je cloud mining credits waarmee jij mee kan profiteren van de beloningen die hiervoor verdiend worden.

bitcoin minetrix mining

Je kunt ook nog meedoen met de Minedrop van Bitcoin Minetrix. Hierin geven ze $30.000,- aan BTCMTX tokens weg voor traders die meedoen met de competitie via Gleam. Je kunt deze vinden op de website van Bitcoin Minetrix.

 

Smog token – Nieuwe meme coin profiteert van Solana succes

Smog token is de nieuwste meme coin die gelanceerd is op de Solana blockchain en zal daarom ook mee profiteren van het succes dat de Solana koers boekt. De coin werd gelanceerd via de Jupiter DEX, maar is inmiddels ook verkrijgbaar via de website van het project.

Dat is mogelijk gemaakt doordat de token nu ook beschikbaar is via de Ethereum blockchain. Op de website koop je dus $SMOG door vanuit je wallet Ethereum of USDT om te wisselen.

smog staking

Zodra je de tokens in bezit hebt, kun je deze meteen vast zetten voor staking om zo tot 42% APY te ontvangen. Dat is overigens niet de enige manier om aan extra $SMOG te komen, de token houdt namelijk ook een indrukwekkende airdrop.

Hiervoor moet je zoveel mogelijk punten verzamelen via Zealy, door de tokens vast te houden of door tokens te staken. Hoe meer punten je hebt, hoe meer tokens je in de airdrop zal ontvangen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solsolanasolana koers

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer