Waarom whales Bitcoin blijven kopen bij een prijs van $50.000 per stuk

De vraag naar Bitcoin (BTC) neemt alleen maar toe ondanks dat de prijs stijgt. Want zelfs op $50.000 dollar worden kleine hodlers overschaduwd door grote spelers.

Bitcoin whales slaan andermaal toe

Bitcoin whales, oftewel personen of instituties die meer dan 1.000 Bitcoin bezitten, hebben de dip gekocht. Dat suggereert de data van on-chain analyses van Material Indicators. Het aantal orders van $100.000 of meer bereikte een record op Binance, de grootste cryptocurrency exchange qua volume.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In vergelijking met orders met een waarde minder dan $100.000 komen grotere aankopen vaker voor dan ooit. Dit past bij het beeld dat instituties en andere professionele beleggers zich steeds meer in Bitcoin gaan alloceren.

“De groep van $100k – $1M staat op het punt groter te zijn dan ooit. Wat inhoudt dat ze de dip hebben gekocht”, laat een analist op Twitter weten als reactie op de onderstaande grafiek.

Waarom whales Bitcoin blijven kopen bij een prijs van $50.000 per stuk

Daar waar Material Indicators zich eerst zorgen maakte om de run deze week, is dat nu een stuk minder. Ze dachten dat whales juist zouden verkopen rond deze prijs en dat een correctie van nogmaals 25% niet onmogelijk was. Nu is dit niet gebeurd, mede dankzij wat er macro economisch heeft afgespeeld.

Sinds de bekendmaking van de Amerikaanse Senaat dat het nieuwe stimulus pakket is goedgekeurd, zijn het aantal verkooporders van whales drastisch afgenomen.

De goedkeuring houdt in dat er weer enorme hoeveelheden geld wordt bijgedrukt, in totaal 1.900 miljard dollar komt er bij. Beleggers verwachten hierdoor hogere inflatie en willen zich daarvoor beschermen door middel van Bitcoin, wat onmogelijk kan worden bij geprint. Er zijn namelijk maximaal 21 miljoen Bitcoin op de wereld. Elke bitcoin is op te delen in 100 miljoen satoshi’s, oftewel sats.

Kopers halen Bitcoin van Coinbase af

Eerder vandaag is er weer een grote hoeveelheid Bitcoin aangekocht op coinbase. Dit is een exchange waar veel professionele beleggers hun Bitcoin kopen. In de grafieken hieronder is duidelijk te zien dat er steeds grote hoeveelheden vanaf Coinbase naar privé wallets worden gestuurd.

Waarom whales Bitcoin blijven kopen bij een prijs van $50.000 per stuk

Dat er sprake is van een uitstroom bij beurzen, is in de onderstaande grafiek nogmaals zichtbaar.

Waarom whales Bitcoin blijven kopen bij een prijs van $50.000 per stuk

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!