Waarom zit de bitcoin koers vast deze week?

Na de daling van afgelopen week zit de bitcoin koers alweer een paar dagen vast rond de 26.000 dollar. Het lijkt momenteel vooral wachten op de Jackson Hole toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Alle ogen op de toespraak van Powell

De toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell staat voor komende vrijdag op de planning. Jackson Hole, het evenement waar Powell zal spreken, is een bijeenkomst voor centrale bankiers van over de hele wereld.

Als Powell op 25 augustus achter het spreekgestoelte kruipt is de verwachting dat hij zich zal uitlaten over de wereldeconomie en dat hij zijn gedachten deelt over de toekomst van de rentes.

Maakt Powell zich zorgen over een nieuwe opleving van de inflatie of denkt hij dat de Amerikaanse centrale bank er bijna is? Dat zijn vragen die hij vrijdag mogelijk zal beantwoorden.

Aan de andere kant is Powell de koning van de neutrale uitspraken en is het ook goed mogelijk dat hij zoveel mogelijk openlaat, om de opties open te houden voor zijn centrale bank.

Stijging in aantocht voor bitcoin?

Wat de bitcoin koers betreft kan het zomaar zijn dat we op korte termijn een stijging zullen zien. De daling van afgelopen week heeft de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin namelijk in de meest oververkochte staat sinds juni 2022 gebracht.

Als de RSI oververkocht is levert dat over het algemeen een stijging op. Dat zijn de momenten waarop iedereen die wil verkopen heeft verkocht en er in principe weinig ruimte meer is voor dalingen.

Maar vergeet niet dat het slechts een technische indicator is. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat meer mensen op de verkoopknop drukken. Zekerheid bestaat in dit geval niet.

Waarom zit de bitcoin koers vast deze week?

Voor nu is het wachten op morgen, want dan kruipt Federal Reserve voorzitter Jerome Powell achter zijn spreekgestoelte. Mocht bitcoin verder dalen, dan moeten we de rode zonde in de bovenstaande grafiek in de gaten houden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....