Wall Street Journal: "Experts verwachten Amerikaanse recessie in 2023"

Wall Street Journal: "Experts verwachten Amerikaanse recessie in 2023"

De Amerikaanse economie staat mogelijk een pittig jaar te wachten. Vandaag publiceerde de Wall Street Journal een enquête waaruit blijkt dat financiële experts verwachten dat Amerika dit jaar weleens in een recessie kan glijden. De vraag is natuurlijk wat dat betekent voor bitcoin.

Tweederde verwacht een recessie

Ruim tweederde van de ondervraagde economen voorziet voor 2023 een recessie. Overigens verwachten ze geen hele heftige recessie, want de experts zetten over het algemeen in op een "milde" recessie voor dit jaar. Twee van de ondervraagde experts verwachten pas in 2024 een recessie.

In het onderzoek zit de mening van enkele grote namen die werkzaam zijn bij partijen als Barclays, Bank of America en UBS. De hoge heren en dames van deze instituten wijzen vooral de Federal Reserve aan als de schuldige voor de problemen in de Amerikaanse economie.

De extreme renteverhogingen moeten volgens de experts hun tol nog eisen. Verder zijn de meeste mensen volgens de experts inmiddels door hun COVID-spaarcenten heen en begint de huizenmarkt tekenen van verval te vertonen. Daarnaast verwachten de economen dat de werkloosheid in de Verenigde Staten toeneemt van 3,7 naar tenminste 5,0 procent dit jaar.

Niet iedereen verwacht problemen

Overigens verwacht niet iedereen problemen. Partijen als Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase en Morgan Stanley zien het allemaal wat rooskleuriger in voor de Amerikaanse economie en verwachten zowel in 2023 als in 2024 geen recessie.

Wat een recessie voor bitcoin zou betekenen is lastig te zeggen. In principe zou het de eerste keer zijn dat bitcoin een wereldwijde recessie meemaakt, wat in die zin best een beetje spanning met zich meebrengt. De afgelopen jaren acteerde bitcoin vooral als een risico-asset, wat weinig goeds belooft in het geval van een mogelijke recessie.

Aan de andere kant wordt bitcoin weleens het digitale goud genoemd en goud doet het tijdens recessies juist heel goed. Als bitcoin de komende recessie goud achternagaat, dan kan dat juist weer een positieve uitwerking op de koers hebben. Wat dat betreft kan het dus echt twee kanten opvallen voor bitcoin.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties