Week in Bitcoin: “Bitcoin koers van 600.000 dollar is mogelijk”

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Bitcoin 'verslaat' in ieder geval Tesla in 2022

De bitcoin koers is weer redelijk stabiel gebleven, ondanks het feit dat Wall Street vandaag weer in het rood is geopend. Vanaf het begin van het jaar gemeten schrijft bitcoin momenteel ongeveer een min van 60 procent en dat is natuurlijk niet fraai, maar daarmee presteert het nog altijd beter dan het Tesla van Elon Musk.

MicroStrategy koopt 2.500 extra bitcoin

MicroStrategy blijft bitcoin sparen. Het Amerikaanse bedrijf kocht 2.500 bitcoin en komt daarmee op een totaal van 132.500 BTC. In totaal werd er al voor ruim $4 miljard aan bitcoin gekocht. De gemiddelde aankoopprijs staat net boven $30.000. Oprichter Michael Saylor en consorten staan dus flink onder water als je kijkt naar de huidige dagkoers. Maar ze verkochten ook wat vanwege boekhoudkundige redenen. En ze willen lightningdiensten gaan starten.

Beursgenoteerde miners verkochten in dit jaar bijna 100% van verdiende bitcoin

Beursgenoteerde bitcoin mining bedrijven verkochten in 2022 bijna alle bitcoin die verdienden. Analist Tom Dunleavy van Messari deelde hier gegevens over. Hij geeft aan dat er ongeveer 40.300 BTC is verkocht door Core Scientific, Riot, Bitfarms, Cleans Park, Marathon, Hut8, HIVE, Iris Energy, Argo en Bit Digital.

Argo Blockchain gered, mining farm overgenomen voor $65 miljoen

Bitcoin miner Argo Blockchain hoeft toch geen faillissementsbescherming aan te vragen. Ze hebben de Helios mining farm in Dickens Country in Texas verkocht. Het zou voor $65 miljoen zijn over genomen door Galaxy Digital.

Bitcoin ASIC's tientallen procenten goedkoper

Bitcoin miners zijn scherp in prijs gedaald. Prijzen liggen tot 80% lager in vergelijking met eind 2021. Een overaanbod aan machines op de openbare marktplaatsen dreigt.

Mark Cuban blijkt bitcoin bull

De miljardair en tech-ondernemer Mark Cuban is nog altijd enorm bullish over bitcoin. Het grappige is dat hij juist hoopt dat de koers vanaf hier verder daalt. "Ik wil dat bitcoin daalt, zodat ik meer kan kopen", aldus Cuban in de "Club Random" podcast van Bill Maher.

Capriole Investments: "Bitcoin koers van 600.000 dollar is mogelijk"

Als we de laatste editie van de Capriole Newsletter mogen geloven, dan staat bitcoin een gigantische toekomst te verwachten. In de nieuwsbrief vergelijkt het investeringsfonds van Charles Edwards bitcoin met goud en komt het tot de conclusie dat de bitcoin koers weleens richting de 600.000 dollar kan bewegen. Wat ons betreft een conclusie die interessant genoeg is om eens nader onder de loep te leggen.

Opmerkelijk: man steelt 1,6 BTC van grote Russische darknet website

Een Oekraïner heeft naar verluidt een grote drugsmarkt op het Russische darkweb gehackt. Hij stal de cryptovaluta en doneerde die aan humanitaire hulp voor zijn eigen land.

Vrouw Hal Finney wil met Running Bitcoin geld ophalen voor ALS

Het Twitter account van Hal Finney is weer tot leven gekomen. Op zich is dát niets nieuws, gezien de vrouw van de overleden cypherpunk hier enkele weken geleden al mee begon. Maar nu lanceert ze een actie: Running Bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...