Walmart zoekt Bitcoin experts voor vacature

Walmart is op zoek naar experts op het gebied van bitcoin en andere digitale valuta/cryptocurrency. De grote supermarktketen heeft een vacature geplaatst voor digital currency en cryptocurrency product lead. Het woord bitcoin wordt in de vacature overigens niet gebruikt.

Walmart

Walmart is opzoek naar iemand die passie heeft voor ‘digitale valuta’. Naar eigen zeggen biedt het grote bedrijf al tal van betaalopties, maar daar moet meer bij komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als digital currency en cryptocurrency product lead ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van een strategie en een stappenplan. Je moet een oogje hebben voor trends, technologie en het is ook handig als je weet wat je plannen ongeveer gaan kosten.

De vacature is niet voor iedereen, kennis over bitcoin is niet voldoende. Je moet ervaring hebben op het gebied van opschalen van bedrijven. Ook moet je de juiste opleidingen hebben. Daarnaast moet je voor deze baan ook dienen als klankbord en expert op dit gebied, zowel voor Walmart als eventueel extern.

Een aantal andere eisen voor de vacature op een rij:

  • 10+ jaar ervaring in product- of programmabeheer, commercialisering van technologie en/of technologie.
  • Ervaring met het cryptocurrency-ecosysteem en gerelateerde technologieën 
  • Ervaring in het ontwikkelen van strategie en de executie roadmap
  • Identificeer crypto-gerelateerde investeringen en samenwerkingen
  • Sterke communicatieve vaardigheden met het vermogen om invloed uit te oefenen op alle niveaus van een organisatie

Kortom: de grootste supermarktketen van Amerika lijkt betaalopties voor bitcoin te overwegen. Maar zo ver is het nog lang niet, het is slechts een vacature. Ook wil het bedrijf blijkbaar eventueel bedrijven gaan overnemen of nauw samen gaan werken.

Amazon

Ook het Amerikaanse Amazon is opzoek naar een expert op het gebied van ‘digital currency en blockchain‘. Eerder ging het gerucht dat ze dit jaar nog zouden beginnen met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel, maar dat werd stellig ontkend.

Feit is wel dat dit soort gigantische organisaties beetje bij beetje posities openen met betrekking tot bitcoin en aanverwanten. De vraag is uiteindelijk of en hoe ze betaalopties gaan implementeren.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...