Amazon ontkent bitcoin als betaalmiddel te gaan gebruiken in 2021

Amazon ontkent bitcoin (BTC) als betaalmiddel te gaan gebruiken. Eerder deze week meldde het Britse zakenblad City AM op basis van één bron dat Amazon bitcoin als betaalmiddel zou accepteren.

Ook zou de firma van ruimtevaartganger Jeff Bezos met een eigen cryptomunt komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amazon ontkent gerucht

In een vraaggesprek met persbureau Reuters ontkent een woordvoerder van de techgigant dat berucht. Wél blijft het bedrijf met bijna 200 miljoen maandelijkse gebruikers, de bitcoin markt met interesse volgen.

Zo zoeken ze een expert op het gebied van blockchaintechnologie en cryptocurrency's. De woordvoerder omschrijft het als volgt:

"Ondanks onze interesse in de markt, is de speculatie dat we cryptomunten gaan gebruiken niet juist. We blijven wel graag onderzoeken waar onze klanten graag mee willen afrekenen".

Het gerucht gaf brandstof aan de bitcoin prijs die maandag door de $40.000 schoot. Amazon is een veel groter bedrijf dan een Tesla of Twitter. De bitcoinkoorts leek vooral uit Azië te komen, gezien de prijsactie.

Na de top van $40.581 op maandagavond is de prijs ingezakt rond de $37.000 regionen.

Lees meer over:
AmazonBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...