Amazon zoekt Bitcoin expert in nieuwe vacature

Amazon is opzoek naar een expert op het gebied van ‘digital currency en blockchain’. Dat blijkt uit een nieuwe vacature.

De e-commercegigant zet hiermee een volgende stap naar de mogelijke implementatie van bitcoin als betaalmiddel. Zo ver is het overigens nog lang niet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vacature

De positie Digital Currency and Blockchain Product Lead is onderdeel van het Payment Acceptance & Experience-team van het miljardenbedrijf.

Deze afdeling is verantwoordelijk voor betalingen op het platform. Denk aan het gebruiksgemak voor klanten in de webshops, maar ook betalingen voor andere diensten van Amazon vallen hieronder.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een algehele visie en productstrategie op het gebied van cryptocurrency’s, maar ook andere zaken als central bank digital currency’s (CBDC‘s) komen voorbij in de baanomschrijving.

Je moet van goede huize komen om de baan te krijgen. De eisen op een rijtje:

 • Een bachelor diploma
 • 10+ jaar ervaring in product- of programmabeheer, productmarketing, bedrijfsontwikkeling of technologie
 • Diep begrip van het digitale / cryptocurrency-ecosysteem en gerelateerde technologieën
 • Ervaring met end-to-end product delivery
 • Ervaring met het overzien van de strategie en definitie van de roadmap
 • Ervaring met het leveren van functies en afwegingen van een product
 • Ervaring met bijdragen aan technische discussies over technologische beslissingen en strategie met betrekking tot een product
 • Aantoonbaar vermogen om aanzienlijk complexe technische proposities om te zetten in eenvoudige oplossingen en inzicht te krijgen in de kerntechnologieën die in uw product worden gebruikt
 • Sterke analytische en kwantitatieve vaardigheden met het vermogen om gegevens en statistieken te gebruiken om aannames te ondersteunen, resultaten te evalueren en conventionele wijsheid uit te dagen
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie met technische en niet-technische belanghebbenden en ervaring met presenteren aan directeuren

Kortom: een hele hoop eisen. Dit is geen instapbaantje, Amazon zoekt een zwaargewicht. Uit de omschrijving valt echter niet te halen waar men als eerst aan gaat bouwen. Het woord bitcoin valt niet een keer in de baanomschrijving.

Misschien is dat de eerste taak van degene die deze baan krijgt: richting geven aan deze plannen.

Amazon reageert tegenover The Block op het nieuws: “We zijn geïnspireerd door de innovatie die plaatsvindt in de wereld van cryptocurrency en onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon. We geloven dat de toekomst zal worden gebouwd op nieuwe technologieën die moderne, snelle en goedkope betalingen mogelijk maken, en hopen die toekomst zo snel mogelijk naar Amazon klanten te brengen.”

Geruchten

Volgens het Britse City A.M. begint Amazon bij bitcoin. Een anonieme bron vertelt tegenover het medium over de toekomstplannen. Het bericht van City A.M. is gebouwd op de uitspraken van één ‘insider’, neem dit dus met een korreltje zout.

Volgens deze insider staat Amazon in de startblokken om bitcoin te implementeren als betaalmiddel. Er leeft volgens deze bron nog altijd het plan binnen Amazon om met een eigen token te komen, als de tijd rijp is.

Een andere techgigant, Twitter, gooit het over een andere boeg: directeur Jack Dorsey zet publiekelijk in op bitcoin. De plannen die Amazon heeft en omschrijft, heeft Twitter ook. Dorsey: ‘Bitcoin speelt een belangrijke rol in de toekomst van Twitter.

Lees meer over:
AmazonBitcoin nieuws

  Door: Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...