Wat betekent het dat Bitcoin loskomt van NASDAQ?

203 totale weergaven
Bitcoin Nasdaq

Bitcoin heeft lange tijd ongeveer dezelfde koers gevolgd als de NASDAQ, een belangrijke aandelenindex. Dit kwam vooral door de toenemende interesse van grote beleggers in cryptovaluta, wat zorgde voor meer geld in de markt. Maar nu lijkt dit verband losser te worden. Terwijl de NASDAQ blijft stijgen, laat de Bitcoin koers een zwakkere prestatie zien, wat erop kan wijzen dat de twee steeds minder verbonden zijn.

Loskoppeling kan positief zijn voor Bitcoin koers

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien negatief voor Bitcoin, maar het kan juist een voordeel zijn. De zorgen over een mogelijke recessie nemen toe, wat kan leiden tot een flinke daling op de aandelenmarkt. Als Bitcoin nu minder afhankelijk is van die markt, kan het beter bestand zijn tegen een economische terugslag.

Deze ontwikkeling kan er ook voor zorgen dat Bitcoin meer gezien wordt als een zelfstandige investering. Nu Bitcoin niet meer zo nauw verbonden is met de NASDAQ, wordt het misschien aantrekkelijker voor mensen die hun geld willen beschermen tegen de onzekerheden van de traditionele markt.

bitcoin nasdaq

Daling van de Bitcoin koers in de afgelopen periode

In de afgelopen weken is de Bitcoin koers gedaald, maar toch maakt 80% van de houders nog steeds winst. Dit laat zien dat er een sterke vraag is, zelfs bij lagere prijzen. Kleine beleggers hebben in de afgelopen maand ongeveer 2,91 miljoen BTC toegevoegd aan hun tegoeden, terwijl grote instellingen hun posities hebben verkleind met ongeveer 80.000 BTC.

Whales, die grote hoeveelheden Bitcoin bezitten, hebben hun tegoeden niet veranderd, wat wijst op een afwachtende houding.

Korte termijn vooruitzichten zijn onzeker

De stroom van Bitcoin naar en van beurzen laat gemengde signalen zien. De afgelopen dagen waren er meer uitstromen dan instromen, wat wijst op een mogelijke koersstijging. Toch blijft de markt onzeker, omdat er geen duidelijke factor is die de koers in een bepaalde richting duwt.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...