Wat gebeurt er als bitcoin onder de 20.000 dollar valt?

Bitcoin heeft in de afgelopen week meer dan 30 procent van zijn waarde ingeleverd. Sommige experts zijn er echter van overtuigd dat we het ergste nog niet gezien hebben. Wat gebeurt er als bitcoin onder het hoogtepunt van 20.000 dollar van de 2017 bullrun valt?

De bearmarkt is officieel daar

Bitcoin zit nu officieel in een bearmarkt. Er is werkelijk niemand die nu nog durft te beweren dat we even op adem moeten komen tijdens de bullrun. Momenteel handelen we rond de 21.000 dollar en komen we angstaanjagend dichtbij de magische grens van 20.000 dollar die in 2017 al eens werd aangetikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment zijn alle ogen op die psychologische koers gericht. In voorgaande bearmarkten is bitcoin nooit onder de piek van de vorige bullrun terechtgekomen. Dit keer lijkt er zich echter een ander scenario te ontbouwen.

Sam Callahan van Swan Bitcoin gelooft dat het goed mogelijk is dat bitcoin 80 procent verliest ten opzichte van de all-time high. Hetzelfde gebeurde immers in december 2018, toen we terugvielen naar ongeveer 3.000 dollar. Dat zou betekenen dat bitcoin in deze cyclus terugvalt naar 13.800 dollar.

Als dat gebeurt is Callahan echter niet bang voor de gevolgen. "Het is belangrijk om te zien dat de mensen die momenteel in bitcoin investeren anders zijn dan tijdens vorige bearmarkten. Als bitcoin onder de 20.000 dollar valt, dan zien we waarschijnlijk een substantiële koopdruk onstaan", aldus Callahan over het koersdrama.

Niet iedereen is optimistisch

Marcus Sotiriou, een analist van het in Groot-Brittanië gevestigde Global Block, gelooft dat we op lagere koersen kunnen rekenen als bitcoin onder de grens van 20.000 dollar valt. Hiervoor wijst Stoririou onder meer op de controverse die momenteel hangt rondom Celsius.

"Celsius zit in grote problemen. Als de whales met een hefboom in bitcoin en ethereun geliquideerd worden, dan kan het weleens heel lelijk worden", aldus Stoririou. De liquidatiekoers van Celsius ligt volgens Stoririou voor hun bitcoin-positie momenteel rond de 17.000 dollar.

Ook Arthur Hayes, de oprichter en voormalig CEO van BitMEX ziet liquidaties als die van Celsius als het grootste gevaar op de korte termijn. Mocht dat gebeuren, dan kunnen we op de korte termijn nog een diepe duikvlucht maken.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....