Wat is er nodig voor een nieuwe bitcoin all-time high?

886 totale weergaven
John Deaton Bitcoin

Bitcoin lijkt het einde van de maand augustus te halen met een positieve sluitkoers op ongeveer 64.000 dollar. Natuurlijk zijn er nog een paar dagen te gaan, maar voorlopig ziet alles er een stuk rooskleuriger uit dan aan het begin van de maand voor bitcoin.

Vanaf het absolute dieptepunt van 45.500 dollar is de bitcoin koers al een indrukwekkende 40% gestegen.

Terug naar all-time highs?

Nu is de grote vraag natuurlijk of het sluiten van de maand met een groene kandelaar ervoor kan zorgen dat bitcoin eindelijk een aanval op de all-time highs kan openen.

Daarvoor is het belangrijk om de macro-economische data goed in de gaten te houden. Fed-voorzitter Jerome Powell gaf afgelopen vrijdag immers aan dat zijn centrale bank klaar is om te beginnen met het verlagen van de rente, maar dat ze zich ook zorgen maakten om de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Een recessie en een bullmarkt gaan vaak niet goed samen, waardoor het belangrijk is dat de Amerikaanse economie overeind blijft. In het kader daarvan hebben we de komende tijd dus sterke data nodig van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Wat dat betreft wordt komende donderdag belangrijk. Dan is het tijd voor de wekelijkse werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten, maar ook 6 september moet bij iedereen roodomcirkelt op de kalender staan. Dan is het namelijk tijd voor een groots banenrapport in Amerika.

Maandsluiting in de spotlights

Verder staat de maandsluiting van augustus nu in de spotlights bij de meeste handelaren. “Bitcoin heeft zichzelf teruggevochten en staat bijna op breakeven voor de maand augustus”, zo wist de populaire analist Daan Crypto Trades te vertellen op Twitter.

Om breakeven te komen moet bitcoin dus nog wat stijgen, maar dat kan weleens lastig worden de komende dag. Waarom? Omdat er in de orderboeken veel weerstand te vinden is op de koersen die boven ons staan.

“Nu moeten we zien of er brandstof is om de koersen nog iets hoger te pushen”, aldus Daan Crypto Trades.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....